ep archivo   tren de media distancia de renfe
EUROPA PRESS/RENFE - Archivo

Renfe ha informat que el Consell d'Administració ha aprovat l'adjudicació a CAF del contracte per al subministrament de 29 trens de rodalies. El contracte que inclou també el subministrament de les corresponents peces de parc té un volum proper als 200 milions d'euros, i contempla possibles opcions per ampliar-ne l'abast en un futur, que entre d'altres inclourien la fabricació de 9 trens complets més, i cotxes addicionals que poguessin ampliar les unitats del contracte base.

Aquest nou projecte pertany a l'important pla d'inversions que Renfe està desenvolupant aquests darrers anys, i el principal objectiu del qual és la renovació d'una bona part de la flota de trens, apostant de manera clara per la incorporació d'unitats més eficients i sostenibles.

Es tracta, a més, del tercer contracte adjudicat a CAF dins aquest pla de modernització, cosa que eleva després d'aquest nou acord la xifra de negoci de l'empresa amb l'operador per sobre dels 750 milions d'euros.

Els trens que fabricarà CAF estaran compostos per 4 cotxes en la seva formació base, disposaran d'una capacitat per a més de 500 passatgers, així mateix disposaran dels darrers avenços tant a l'àmbit tecnològic com en matèria d'accessibilitat i confort a bord per al viatger, estan dissenyats per oferir un fàcil accés a persones amb mobilitat reduïda, i equipats amb els sistemes per fer més còmode el viatge als passatgers amb alguna discapacitat visual o auditiva.

Es tracta d'una important adjudicació per a CAF en aquest exercici, després d'un 2022 en què s'ha aconseguit un volum de contractació record per a la companyia, amb més de 6.000 milions en projectes signats, xifra que ha portat a tancar l'any una cartera de comandes per sobre dels 13.000 milions d'euros, també xifra mai abans assolida a la llarga història de CAF.

Tot plegat fa que el grup iniciï amb optimisme el recent iniciat període estratègic, durant el qual s'han fixat uns ambiciosos objectius en termes de creixement i rendibilitat de cara a l'any 2026.

Noticias relacionadas

contador