huawei-au-nombre-des-entreprises-soutenues-par-l-armee-chinoise

Regne Unit està elaborant plans per eliminar l'equip d'Huawei de les seves xarxes mòbils 5G enguany segons van informar els diaris The Sunday Times i The Daily Telegraph. Aquesta decisió suposaria un gran canvi de sentit en la posició del Govern sobre el gegant xinès de les telecomunicacions, després, a més, que els EUA hagi introduït noves sancions destinades a tallar l'empresa xinesa dels subministraments clau de xips.

L'elaboració del pla es produeix després que Londres digués al gener que Huawei podria exercir un paper limitat a les xarxes 5G del país, una mesura que va enfurismar els EUA, que intenten que més països bloquegin la companyia xinesa. Washington sosté que Huawei és un risc de seguretat nacional, al·legant que el seu equip podria ser utilitzat per Pequín per fer espionatge, cosa que Huawei ha negat repetidament.

Aquesta revisió es presentarà al Govern aquesta setmana i conclou que les sancions dels EUA obligaran a Huawei a emprar tecnologia no de confiança, que podria fer que el risc sigui impossible de controlar. El Govern del primer ministre Boris Johnson està elaborant plans per frenar la compra de nous equips Huawei i eliminar els equips 5G existents, segons han informat els mitjans.

Des d'Huawei, el vicepresident Victor Zhang ha assegurat que la companyia està oberta a discussions amb el Govern i que és "massa aviat per determinar l'impacte" de les restriccions proposades pels EUA. "Tots els nostres productes i solucions líders al món utilitzen tecnologia i components sobre els quals el govern del Regne Unit té una estricta supervisió. La nostra tecnologia ja s'utilitza àmpliament en xarxes 5G arreu del país, i ha ajudat a connectar la gent durant el bloqueig", va dir en un comunicat.

Noticias relacionadas

contador