ep economiaempresas- reig jofre amplia capital24 millonesda entradaonchena familia ybarra y quaero
REIG JOFRE - Archivo
2,56€
  • -0,07€
  • -2,66%

Les companyies farmacèutiques Reig Jofre i Ojer Pharma han rebut recentment l'autorització de comercialització per part de l'Agència Portuguesa del Medicament (INFARMED) d'Impetine Gel, un antibiòtic de mupirocina en forma de gel bioadhesiu indicat per al tractament d'infeccions dermatològiques primàries com l'impetigen, les fol·liculitis i les forunculosis i secundàries com dermatosis sobreinfectades de la pell.

El producte desenvolupat per ambdues companyies en col·laboració amb diversos centres d'R+D i universitats espanyoles, patentat als principals mercats internacionals, ha superat amb èxit les fases de desenvolupament preclínic i clínic i ha pogut demostrar un perfil d'eficàcia i seguretat optimitzat pel que fa al producte de referència, cosa que el converteix en el primer antibiòtic tòpic de mupirocina al mercat, vehiculat en un gel transparent i bioadhesiu en forma de matriu d'alliberament sostingut.

En paral·lel a aquest primer procés, s'ha iniciat el procediment d'autorització a la resta dels països de la Unió Europea a més de Mèxic i Canadà, on recentment s'ha obtingut una resposta favorable a la consulta realitzada davant l'Agència Canadenca.

El consorci ha aconseguit durant els últims anys diferents acords de llicència per a l'explotació comercial d'Impetine amb rellevants grups farmacèutics a nivell internacional (Espanya, Portugal, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Grècia, Hongria, Mèxic i Canadà).

Addicionalment, s'estan negociant opcions als Estats Units, Àsia, LATAM (Amèrica Llatina) i zona MENA (Orient Mitjà i Nord d'Àfrica), on ambdues empreses tenen concedits els corresponents drets de propietat industrial.

Es preveu iniciar la comercialització d'Impetine Gel durant el primer trimestre de 2020 a Portugal i al llarg de 2021 a Espanya, Itàlia, Grècia, Hongria, Canadà i Mèxic.

El 2025 s'espera que Impetine sigui l'antibiòtic tòpic més prescrit a Espanya amb més de 2 milions d'unitats venudes.

Noticias relacionadas

contador