ep archivo   iag
EUROPA PRESS - Archivo

Renta 4 Banc es mostra positiu respecte als resultats que IAG donarà a conèixer el proper 24 de febrer. L'aerolínia, matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus, està mostrant la seva tendència alcista a l'IBEX des de l'inici del 2023 gràcies a les bones previsions sobre els viatges i el turisme amb vista als dotze pròxims mesos. Per això, des de l'entitat preveuen que els comptes "haurien de mostrar el to positiu de recuperació que es produeix de manera significativa des del tercer trimestre del 2022", assenyala Iván San Félix Carbajo, analista financer de Renta 4.

IAG

  • 2,09€
  • 1,16%

"Amb una capacitat -12% enfront del quatre trimestre del 2019, en línia amb l'evolució de la demanda, esperem que els ingressos de passatges unitaris es mantinguin al voltant del +9% i que els ingressos unitaris totals se situïn en el +10%“, destaca.

Així mateix, creu que les despeses unitàries excombustible avançaran un 4% i que les despeses totals repuntaran un 10%, en comparació amb les dades de l'últim trimestre del 2019.

Tenint en compte que el trànsit aeri encara està a nivells inferiors als d'abans de la pandèmia, San Félix estima que els ingressos de passatgers s'ubicaran un 3% per sota i que el total d'ingressos serà un 2% inferior en línia amb les despeses excombustible".

Renta 4, que estableix el preu objectiu d'IAG en 1,90 euros per títol i recomanen sobreponderar el valor, també preveu que l'EBIT abans d'extraordinaris, principal magnitud operativa, arribi als 433 milions d'euros.

Així mateix, confia que la directiva compleixi els objectius del 2022, és a dir, una capacitat del 78% respecte al 2019 i EBIT abans extraordinaris (>1.100 milions d'euros) i un to positiu en els comentaris de cara al 2023.

"Creiem que el missatge sobre l'evolució de les reserves i preus seguirà sent positiu i esperem que anunciïn la seva previsió que continuï la millora de l'EBIT abans d'extraordinaris malgrat l'impacte de la inflació i de la despesa prevista més gran en combustible", conclou San Fèlix.

Noticias relacionadas

contador