ep iberia air europa iberia express y vueling las aerolineas mas puntuales de europa en 2022 segun
IBERIA

IAG segueix volant a l'IBEX 35. L'aerolínia, matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus, és el valor més alcista del selectiu espanyol des que va començar el 2023, gràcies a les bones previsions sobre els viatges i el turisme de cara als propers dotze mesos.

IAG

  • 2,08€
  • -2,21%

Els títols d'IAG s'han revalorat més d'un 25% des del començament d'any, seguits de Meliá Hotels, que s'ha revalorat més del 20%. A més, altres valors del sector, com ara Amadeus i Aena, avancen un 15% i un 13%, respectivament.

Pel que fa a IAG, els comentaris positius d'altres rivals, com Ryanair, sobre l'evolució de l'activitat al mercat espanyol, també n'estan impulsant la cotització.

"Tinc confiança en Espanya i vull assignar-hi tots els avions que pugui durant els propers dos o tres anys", va assenyalar dilluns el conseller delegat de l'aerolínia, Eddie Wilson, que, a més, va demanar a Aena no apujar les taxes aeroportuàries.

A més, els experts de JP Morgan van comentar també dilluns que el quart trimestre es convertirà en un "sòlid període de resultats" per a les aerolínies (europees) "atesa la contínua demanda acumulada de viatges".

El banc nord-americà va explicar que aquest entorn positiu "a curt termini" sembla prevaler i veu marge per a una millora dels beneficis de les aerolínies a l'inici del 2023.

"Tot i que les aerolínies pretenen augmentar la seva capacitat en termes interanuals, la manca de disponibilitat d'aeronaus i la persistència d'una demanda reprimida podrien oferir un entorn de preus més favorable del que la majoria hauria esperat fa uns mesos", van comentar experts.

De mitjana, l'entitat va augmentar les estimacions d'EBITDA per al sector, per al conjunt del 2022 i el 2023, en un 12% i un 5%, respectivament. A més, va elevar el preu objectiu d'IAG fins als 2 euros per acció.

Per anàlisi tècnica, “atents que es confirma un canvi de tendència a mitjà i llarg termini i sembla molt probable que puguem acabar veient-hi una extensió de les pujades fins al nivell dels 2,1360 euros, màxims de l'any passat. La companyia ha millorat substancialment les seves perspectives tècniques per als primers compassos de l'any”, indica César Nuez, expert de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador