ep la presidenta de banco santander ana botin en la junta general ordinaria de accionistas 2022
BANCO SANTANDER

Jefferies es mostra positiva amb els bancs del sud d'Europa, i Banc Santander és un dels seus favorits. La companyia novaiorquesa ha reafirmat el consell de compra sobre les accions de l'entitat presidida per Ana Patricia Botín i eleva el preu objectiu dels seus títols fins als 4,40 euros, una pujada de 10 cèntims. La nova valoració suposa un potencial alcista de més del 60% per als títols del banc càntabre, que cotitzen a l'entorn dels 2,6 euros.

  • 1,64€
  • 8,73%
  • 4,75€
  • -0,66%
  • 7,31€
  • 0,52%
  • 10,51€
  • -0,43%
  • 5,02€
  • 1,48%
  • 1,18€
  • 2,87%

Amb tot, la companyia ha rebaixat les estimacions de benefici net del 2022 del Santander a prop d'un 4% a causa dels “impactes reguladors a Polònia, així com per la càrrega addicional de provisions al Brasil (LLC 2023/24 al Brasil sense canvis, al voltant dels 470 punts bàsics)”; no obstant això, des de Jefferies indiquen que les preocupacions del mercat sobre els riscos de capital al Brasil estan “sobredimensionades”. "Els beneficis subjacents el 2023/24 es milloren al voltant del 2-3% excloent-ne l'impacte fiscal espanyol", afegeixen.

Les noves previsions de Jefferies tenen en compte, segons assenyalen, les pujades de tipus acumulades de 100 punts bàsics del Banc Central Europeu (BCE), “cosa que suposa un augment significatiu de les previsions d'ingressos nets”, així com el nou impost a la banca anunciat pel govern espanyol. Així mateix, assenyalen que s'espera que l'euríbor a tres mesos segueixi en nivells superiors a l'1,5% a finals del 2023.

"A efectes de valoració, excloem l'impost bancari del nostre ROT "ajustat" de 2024, per considerar que serà una característica temporal i no permanent", matisen des de la companyia novaiorquesa, alhora que indiquen que han augmentat les seves "hipòtesis sobre el cost" dels fons propis en uns 100 punts bàsics a tots els bancs, cosa que reflecteix l'augment del risc polític i la major incertesa econòmica”.

Altres bancs espanyols no surten tan ben parats com el Santander, com és el cas del BBVA. La companyia biscaïna manté la recomanació de compra, però rebaixa el preu objectiu en 10 cèntims fins als 7 euros per títol. Amb tot, el potencial alcista per als drets del banc basc és superior al 40%, amb els seus títols cotitzant al voltant dels 5 euros.

D'una banda, Jefferies destaca que el negoci a Mèxic “segueix impulsant el suport a la millora” de l'empresa i subratlla que la direcció ha elevat el creixement dels ingressos nets fins al 20% interanual. A l'altra banda de la balança, la companyia nord-americana rebaixa “els beneficis de Turquia per la debilitat de les hipòtesis sobre el tipus de canvi i la hiperinflació (encara que aquest factor continua sent menor a nivell de grup)”.

Sabadell és una altra de les perjudicades per les retallades de Jefferies. Com BBVA, la companyia manté la recomanació de compra, però veu reduït el preu objectiu en cinc cèntims per a un total d'un euro per cada títol del banc radicat a Alacant. El recorregut alcista d'aquests drets és proper al 50%.

“La millora de les provisions dona suport a les estimacions de beneficis per al 2022 (la direcció indica que les provisions del segon semestre del 2022 són inferiors a les del primer), però assumim de forma conservadora un augment de la càrrega de pèrdues per crèdits el 2023”, expliquen des de Jefferies. Sense l'impost bancari en compte, “la nostra expectativa de beneficis subjacents millora en un modest 3% el 2024, ja que l'augment dels ingressos nets compensa les provisions”.

Pel que fa a Caixabank i Bankinter, la companyia novaiorquesa considera que estan a prop d'assolir tot el potencial. En el cas del primer, la retallada és de 25 cèntims, fins a 3,4 euros, amb una recomanació de mantenir i un potencial alcista lleugerament superior al 10%; en el cas de Bankinter, la retallada puja a 30 cèntims per a un preu objectiu de 5,7 euros i un recorregut alcista de més de l'11%.

“Malgrat el context més feble del mercat, la major activitat de la banca comercial ha donat suport a la trajectòria dels ingressos per comissions (millorem els ingressos per comissions en un 1-2%)”, expliquen sobre Bankinter. Pel que fa a Caixabank, Jefferies destaca que s'han “augmentat els costos i les provisions el 2023 sobre la base d'unes hipòtesis d'inflació i creixement més conservadores, cosa que compensa, en part, les millores a l'índex de rendiment net”.

Fora de l'IBEX, Jefferies ha augmentat el preu objectiu d'Unicaja en 10 cèntims, fins a 1,5 euros, i atorga als seus drets una recomanació de compra; amb aquesta valoració, el potencial alcista dels títols del banc andalús és superior al 60%. "Malgrat la feblesa dels mercats, un mix de productes més favorable ha continuat donant suport a una evolució de les comissions millor del previst a Unicaja (millorem les previsions de comissions a prop d'un 1%)", expliquen.

contador