ep archivo   edificio la vela de bbva ciudad bbva sede del banco en madrid
Archivo - Edificio La Vela de BBVA. Ciudad BBVA, sede del banco en Madrid.BBVA - Archivo
10,90€
  • -0,09€
  • -0,77%

Els analistes d'RBC han elevat lleugerament el preu objectiu de les accions de BBVA fins als 6,2 euros des dels 6,1 euros, reiterant la seva recomanació d'outperform. "Actualitzem el nostre model a partir dels resultats del banc del tercer trimestre del 2021", expliquen. L'entitat celebra alhora un augment dels seus clients a Espanya.

En concret, BBVA ha tancat el primer semestre del l'any amb 360.000 nous clients a Espanya, xifra que suposa un 78% més que fins al juny de 2020. Del total, 172.109 clients van accedir al banc per primera vegada a través de canals digitals, el 48 % del total dels clients i gairebé el doble que fa un any.

Com assenyalen en un comunicat, els sis primers mesos de 2021 han marcat una fita en la captació mensual des de 2016, superant la incorporació a prop de 60.000 clients cada mes. Però el rècord l'ostenta el mes de març, amb 72.000 clients nous. Aquest any el banc ja ha captat el 65% del total dels clients captats durant 2020.

La pandèmia i les restriccions de mobilitat van impulsar l'ús dels canals digitals durant 2020, però la tendència no només s'ha mantingut durant l'any 2021, sinó que s'ha accelerat, ja que aquest any ja s'ha superat aquesta xifra. "La senzillesa en el procés d'obertura de compte, la comoditat i l'àmplia gamma de serveis i funcionalitats que presenta tant la web com l'app, fan que els canals digitals vagin guanyant cada vegada més terreny", asseguren des del banc.

No obstant això, fins a juny un total de 186.972 clients van seguir optant per les oficines per obrir un compte, un 71% més que durant el mateix període del 2020, un període marcat pel confinament a causa de la primera onada de la pandèmia. Però si comparem el creixement dels clients digitals enfront dels físics, novament s'imposa la digitalització. En conjunt, el banc aconsegueix ja una xifra de digitalització dels seus clients a Espanya de més del 71%, fet que suposa que set de cada deu ja opta per aquests canals per relacionar-se amb el banc.

Noticias relacionadas

contador