ep paneles solares de solaria
SOLARIA

RBC ha elevat aquest dimarts el preu objectiu de Solaria fins als 17 euros des dels 16 euros anteriors alhora que ha reiterat el seu consell de mantenir.

  • 9,87€
  • 1,75%

En un informe titulat Ja ha començat la fase d'ampliació de les instal·lacions, aquests experts remarquen que "per primera vegada augmentem les nostres estimacions d'instal·lació de Solaria en lloc de reduir-les". Així mateix, afirmen que la rendibilitat de la companyia continua sent bona, amb una TIR del projecte IRR de doble dígit i uns costos d'inversió decreixents.

"Mantenim la nostra qualificació de sector perform (mantenir) i augmentem el nostre preu objectiu fins a 17 euros per acció", comenten.

INCREMENT FINS APROXIMADAMENT AL 5,3GW

RBC ha augmentat les seves estimacions de capacitat instal·lada de Solaria el 2025 fins a aproximadament 5,3GW (+0,5GW enfront de les previsions anteriors), xifra que suposa el primer increment en lloc de reducció que realitza la companyia.

"Solaria ja ha notificat un COD del voltant de 0,5GW el 2023, enfront d'una mitjana anual d'uns 250MW el 2019-22. També 3.985 MW d'avaluacions d'impacte ambiental abans de la data límit de gener del 2023, cosa que significa que més del 70% de l'objectiu de capacitat instal·lada per al 2025 compta amb permisos mediambientals. Ara que s'ha eliminat el coll d'ampolla del regulador espanyol, creiem que la resta de 0,5GW addicionals de gasoductes espanyols pendents de declaració d'impacte ambiental favorable haurien d'aconseguir-los ben aviat”, comenten aquests experts.

FINANÇAMENT MOLT AVANÇAT

Aquests analistes subratllen que, en els resultats del 2022, Solaria va anunciar que havia aconseguit un acord indicatiu amb el BEI (Banc Europeu d'Inversions) per a un finançament potencial de 1.700 milions d'euros per construir actius de 5,6GW. El BEI hi aportaria el 50% i Solaria buscaria altres bancs per al 50% restant.

"Tenint en compte que Solaria ja ha construït al voltant d'1,5GW, l'acord asseguraria tot el finançament necessari per assolir més de 7GW de capacitat instal·lada el 2025", conclouen des d'RBC.

Noticias relacionadas

contador