ep archivo - rafael del pino presidente y primer accionista de ferrovial
FERROVIAL - Archivo

El president de Ferrovial, Rafael del Pino, ha venut els seus drets d'assignació gratuïta vinculats a l'scrip dividend del grup, amb la qual cosa ha cobrat 29,7 milions d'euros en efectiu.

  • 28,92€
  • 0,28%

Així consta als registres de la CNMV, segons els quals Del Pino ha executat la venda de 148.500.000 de drets el 17 de maig a un preu unitari de 0,20 euros per acció.

Aquesta xifra és una mica superior a la del proper dividend aprovat per la junta d'accionistes de 0,197 euros, el pagament del qual està programat per al proper 31 de maig. La xifra de drets venuts pel president correspon a tots els títols que manté en l'accionariat a través de la seva societat Rijn Capital.

Juntament amb aquestes accions, Del Pino també compta amb 194.000 títols en forma d'instruments financers referents als plans de lliurament d'accions vinculats a objectius, però que no generen drets d'assignació gratuïta per rebre el dividend.

D'aquesta manera, totes les accions que manté en la societat representen un 20,3% de l'accionariat de Ferrovial, sent-ne així el màxim accionista de la companyia. Amb la venda de tots els drets d'assignació relacionat amb el dividend, Del Pino rebrà 29,7 milions d'euros.

Ferrovial ofereix dues opcions als seus accionistes per rebre els dividends i poden vendre els seus drets per optar al pagament en efectiu o canviar-los per noves accions de la societat. Aquesta vegada, el president ha optat per la primera opció, segons recull la CNMV.

Segons la informació corporativa de la companyia, el dividend que es lliura el 31 de maig correspon al dividend complementari amb càrrec als resultats de l'exercici 2020. L'últim dividend, de 0,20 euros, es va pagar al passat mes de novembre, en aquest cas a compte, i també amb càrrec als comptes de l'any passat.

A més del president, la consellera Maria del Pino, segona major accionista de l'empresa, també ha optat per l'efectiu, al voltant de 13 milions d'euros. El director general d'Aeroports, Jorge Gil; el director general de Recursos Humans, Carlos Cerezo; i el secretari general, Santiago Ortiz, també han escollit aquesta opció.

Noticias relacionadas

contador