ep usoaparatoaire acondicionado
ACIERTO.COM

El Govern segueix sumant mesures per intentar reduir la factura de la llum. Aquest dimecres, el president Pedro Sánchez ha anunciat al Congrés dels Diputats que aquest dissabte reduirà l'IVA de la llum del 10% al 5%. La proposta se suma així al límit als preus del gas, així com a altres mesures que l'Executiu de coalició prorrogarà aquest dissabte amb un nou reial decret, entre les quals hi ha la suspensió del gravamen de la producció d'energia elèctrica o la reducció 0,5% de l'impost especial sobre electricitat. Però com afectarà aquesta darrera rebaixa els nostres electrodomèstics?

Segons càlculs de Selectra, una hora de consum de rentadora, forn, televisió i aire condicionat en hora punta, tenint en compte els preus marcats aquest dimecres (uns 282,12 euros per megawatt hora), suposa una diferència de 10 cèntims. Tot i això, recalquen, agafant només un electrodomèstic, la diferència respecte a l'IVA anterior es redueix fins als 4 cèntims de mitjana per aparell.

Quant a l'impacte que aquesta mesura pugui tenir en una factura mensual, tenint en compte el consum i la potència contractada d'una família mitjana i el preu mitjà de l'electricitat al maig, aquesta seria de 99,75 euros, enfront dels 101,35. euros que costaria amb l'IVA al 10%, és a dir, un estalvi del 4,55%.

Així mateix, Selectra ofereix diferents recomanacions per intentar abaratir el rebut de la llum. Per exemple, la companyia suggereix millorar l'aïllament de l'habitatge, utilitzant aïllants tèrmics a les parets de la llar i substituir les finestres velles per unes d'alumini, com una mesura molt efectiva per pagar menys a final de mes. “També hauràs d'assegurar-te que les portes i finestres estiguin ben segellades instal·lant tires autoadhesives”, apunten.

A més, els experts de Selectra recomanen no abaixar la temperatura de l'aire condicionat dels 25 graus centígrads, ja que s'estima que cada grau que es redueix augmenta el consum d'energia un 8%. En aquest sentit, també proposen utilitzar amb més freqüència el ventilador si la calor no és intensa o si és de nit, ja que gasta un 90% menys d'energia.

Seguidament, suggereixen que desendollem aquells aparells que no utilitzarem durant l'estiu ja que en deixar-los a stand by segueixen consumint electricitat. Finalment i relacionat amb això, des de Selectra recomanen comprar endolls intel·ligents ja que “són dispositius molt interessants en prestacions i cost per controlar i monitoritzar la despesa energètica, sent especialment adequats per a electrodomèstics bàsics com els ventiladors més senzills, grills, escalfadors, etc” .

Noticias relacionadas

contador