ep promocion de viviendas de vpo de quabit en guadalajara
QUABIT/RAFAEL MARTIN SOLANO - Archivo

Quabit Immobiliària ha presentat un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per a seixanta treballadors, el 66% de la plantilla total de 91 empleats amb què compta la companyia, que ha al·legat causes productives, segons va informar l'empresa.

  • 0,40€
  • -1,48%

La promotora controlada i presidida per Félix Abánades atribueix aquesta mesura a la necessitat d'"adaptar l'activitat de l'empresa a l'actual situació de crisi i optimitzar el seu funcionament durant els pròxims mesos".

Quabit assegura que la crisi està tenint un "impacte immediat en la companyia i, en general, en tot el sector de la promoció d'habitatges".

"A l'evident pèrdua d'activitat s'hi sumen els efectes sobre el sector de la construcció, que també fan preveure retards en els lliuraments d'habitatges de les promocions", assegura la companyia.

La immobiliària, en la qual recentment va prendre una participació Carlos Slim, assegura així adoptar aquesta "difícil mesura com a reforç per mantenir l'estabilitat de l'ocupació i donar cobertura legal i laboral als seus treballadors en aquesta crisi".

En paral·lel, Quabit Immobiliària ha aprovat una reducció del 20% del salari brut de tots els membres del seu consell d'administració.

Quant a l'ERTO, es planteja fins a finals d'any. Del total de treballadors afectats, 38 empleats veuran reduïda a la meitat la seva jornada laboral, i els altres 22, de manera completa. L'empresa està analitzant complementar la prestació estatal.

Quabit va apuntar no obstant això que el nombre d'efectius inclosos a l'ERTO pot variar "en funció del temps que l'empresa trigui a recuperar la normalitat, de l'evolució de la crisi i de la magnitud dels seus efectes econòmics".

AVALUACIÓ DE L'IMPACTE

En aquest sentit, la immobiliària assegura trobar-se en "ple procés d'avaluació de l'impacte econòmic de la crisi en les seves previsions financeres per als pròxims mesos", de les quals informarà "una vegada el context actual permeti tenir una bona visibilitat de l'exercici 2020 i següents".

Quabit analitza l'impacte de la crisi després que ja a la fi del passat mes de febrer, en ocasió de la presentació dels resultats de 2019, la firma ja indiqués que s'estava "replantejant" de nou els seus objectius de lliuraments d'habitatges.

L'actual pla de negoci de la firma, després de l'ajust que va realitzar fa ara un any, té com a objectiu lliurar entre 2.600 i 2.800 habitatges anuals a partir de 2022, superar els 600 milions d'euros de facturació i els 70 milions d'Ebitda.

Noticias relacionadas

contador