ep archivo   el presidente ejecutivo de puig marc puig
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Puig ha anunciat aquest dilluns la seva intenció de fer una oferta pública de venda (OPV) de les seves accions classe B dirigida a inversors qualificats. La societat planeja sol·licitar l'admissió a cotització de les accions a les Borses de Valors de Barcelona, Madrid, Bilbao i València i la seva negociació a través del Sistema d'Interconnexió Borsari (Mercat Continu).

L'oferta consistirà en una oferta d'accions de nova emissió per part de la societat, amb l'objectiu de captar aproximadament 1.250 milions d'euros. A més, espera que el seu accionista majoritari -la societat Exea, patrimonial de la família Puig- col·loqui al mercat part de les seves accions, per un import de més de 1.250 milions.

Després de l'oferta, la família Puig en conservarà una participació majoritària i la gran majoria dels drets de vot de la companyia.

Puig ha explicat que utilitzarà els ingressos nets de la captació de fons per a fins corporatius generals com el refinançament de les adquisicions de participacions addicionals a Byredo i Charlotte Tilbury i el finançament de qualsevol inversió estratègica futura i despeses de capital.

El capital social de Puig es compon d'accions de classe A i accions de classe B. Cadascuna de les accions de classe A confereix cinc vots i cadascuna de les accions de classe B confereix un vot. Cada acció de classe B confereix els mateixos drets econòmics que cada acció de classe A.

A més de l'oferta proposada, com a part de la contraprestació que ha de pagar Puig per l'adquisició a alguns accionistes minoritaris de les seves respectives participacions addicionals a Byredo i Charlotte Tilbury, la companyia emetrà certa quantitat d'accions de classe B per subscriure-les per aquests accionistes minoritaris. Aquestes accions de classe B de nova emissió seran addicionals a l'oferta de noves accions emeses per la societat a l'OPV i se subscriuran al preu final de l'oferta, però sense formar-ne part.

Goldman Sachs Bank Europe i JP Morgan actuen com a 'joint global coordinators' i 'joint bookrunners' de l'oferta. Banc Santander, BofA Securities Europe, BNP Paribas i CaixaBank actuen com a 'joint bookrunners'. BBVA i Banc de Sabadell actuen com a 'co-lead managers'. Linklaters actua com a assessor legal de Puig.

Puig i Exega acordaran determinats compromisos de no disposició (lockup) amb els mànagers durant un període comprès entre la data de signatura del contracte d'assegurament i 180 dies naturals a partir de l'admissió. Els consellers, alts directius i determinats treballadors de Puig també acordaran determinades restriccions de disposició durant un període comprès entre la data de signatura del contracte d'assegurament i 365 dies naturals després de l'admissió, però només pel que fa a un determinat nombre d'accions de classe B. A més, els nous accionistes minoritaris també estaran subjectes a restriccions de disposició durant un període de 180 dies naturals respecte a les noves accions de classe B que rebin.

“L'anunci d'avui és un pas decisiu als 110 anys d'història de Puig. Gràcies a la nostra estratègia de creació d'un portfoli de marques pròpies, centrant-nos en els productes Prestige i ampliant el nostre lideratge en fragàncies Niche, maquillatge i dermocosmètica, Puig ha registrat de manera constant un creixement sòlid i rendible”, ha declarat Marc Puig, president executiu de la mítica empresa de bellesa: “El nostre caràcter únic i creatiu ens ha permès atraure fundadors i marques líders, amb els quals hem establert associacions a llarg termini i els que hem ajudat a créixer i, alhora, preservar-ne el llegat. Creiem fermament que crear marques 'premium' exigeix pensar a llarg termini, i tenir una família al nucli d'una companyia fomenta aquest enfocament, perquè les famílies tendeixen a preocupar-se de la mateixa manera per l'horitzó temporal de la propera generació com pel proper trimestre. Alhora, és important que qualsevol empresa familiar compti amb els controls i equilibris adequats, especialment durant les transicions generacionals. Creiem que l'equilibri de ser una companyia familiar que alhora està subjecta a la responsabilitat del mercat ens permetrà competir millor al mercat internacional de la bellesa durant la propera fase de desenvolupament de Puig. A més, creiem que convertir-nos en una companyia cotitzada alinearà la nostra estructura corporativa amb la de les millors companyies familiars del sector de la Bellesa Premium a l'escala mundial, ens ajudarà a atreure i retenir talent i donarà suport a l'estratègia de creixement del nostre portafoli i les nostres marques” .

contador