vivendi publie un benefice annuel en hausse de 3 7 grace a umg et canal

Vivendi ha acordat la compra del 17,93% d'Amber Holdings a Lagardere, percentatge que eleva la seva participació total fins al 44,9%, i obliga la companyia a fer una OPA pel 100% en superar el llindar del 30%, segons la llei francesa.

  • 9,76€
  • -1,85%

Tant l'adquisició del 17,93% com la subsegüent OPA es llança a un preu de 24,10 euros per acció. La prima pagada puja fins a un 24% respecte al preu de tancament d'aquest dimecres i el valor del 100% de Lagardere arriba als 3.400 milions d'euros.

En un comunicat, Vivendi indica que espera completar la transacció pel 15 de desembre de 2022, a falta de l'autorització reguladora. En completar-se l'operació, Vivendi mantindria un 45,1% del capital (36,1% dels drets de vot). Lagardere assegura estar "encantat amb el projecte d'inversió que Vivendi vol dur a terme".

"Era previsible que Vivendi apostés pel creixement inorgànic després del spin-off del Universal Music Group", opinen des de Bankinter. Tot i això, creuen que "la prima pagada sembla a primera vista elevada per a un negoci amb una pèrdua neta prevista per a aquest any d'uns 60 milions d'euros". "L'operació haurà d'obtenir el vistiplau de les autoritats de la competència i en el millor dels casos no estarà plenament executada fins a finals del pròxim exercici", afegeixen.

No obstant això, alguns accionistes significatius, com la Qatar Investment Authority, amb un 11,5% de la companyia semblen estar disposats a vendre i "pensem que a aquest preu tindran pocs dubtes per fer-ho", conclouen.

Per la seva banda, des del Banc Sabadell opinen que, "si bé la compra anunciada encaixa dins de l'estratègia de Vivendi de posicionar-se com un conglomerat de mitjans líder a nivell europeu, veiem un biaix negatiu en l'operació, ja que financerament suposa pagar una prima elevada, i en cas que l'OPA tiri endavant, el desemborsament total seria important, limitant la capacitat de Vivendi per realitzar un programa de recompra d'accions després del spin-off de Universal Music Group".

Noticias relacionadas

contador