ep grupo prisa edificio gran via 32
EPS - Archivo

Prisa s'ha disparat un 28% després d'anunciar aquest dilluns que ha venut Santillana España a Sanoma per 465 milions d'euros i que ha arribat a un acord amb els bancs, condicionat al fet que tiri endavant aquesta venda, per a refinançar el seu deute.

  • 0,34€
  • -0,87%

El pagament d'aquests 465 milions serà íntegrament en efectiu en la data en què es tanqui l'operació, una vegada descomptat el deute net del negoci a 30 de juny de 2020, estimat en 53 milions d'euros. Aquest tancament està condicionat a l'obtenció de la preceptiva autorització de les autoritats de la competència espanyoles (o a la confirmació que tal autorització no és necessària); l'obtenció dels consentiments requerits per part de les entitats creditores de la societat, amb la majoria de les quals (que representen un 79,7%) s'ha aconseguit un acord de principis ('Term Sheet') en aquesta mateixa data; i la preceptiva aprovació per la Junta General d'Accionistes de Prisa.

Els termes bàsics de la reestructuració del deute consisteixen en: el repagament parcial del deute a reestructurar per un import de 400 milions d'euros; un allargament significatiu dels terminis de venciment del deute financer romanent, fins a l'any 2025; i l'adaptació de les condicions econòmiques del deute a la nova capacitat de generació de caixa del grup. Al costat d'aquests termes essencials, la reestructuració acordada permet a Prisa incórrer en nou deute de rang preferent a fi d'enfortir la seva posició de liquiditat a futur, així com realitzar determinades operacions de reorganització societària. Finalment, entre els termes essencials es troben la relaxació de diverses ràtios financeres i el compromís de Prisa d'aconseguir un nivell d'apalancament màxim al desembre 2023.

Prisa ha assenyalat que la reestructuració acordada flexibilitzarà el deute financer del grup i li dotarà d'una estructura financera que possibiliti complir amb els seus compromisos financers, assegurant l'estabilitat a curt i mitjà termini.

Noticias relacionadas

contador