• La companyia afronta venciments de 956.500.000 d'euros (el 65% del deute financer net) el 2018
  • Després de les ampliacions, i amb la venda de Media Capital per 440 milions d'euros, Prisa reduiria l'endeutament un 60%
ep prisa
PrisaPRISA

El grup de comunicació Prisa puja amb força aquest dilluns al Continu després de la notícia publicada per El Confidencial, segons la qual la companyia estaria pròxima a arribar a un acord de refinançament amb els creditors per assegurar la seva estabilitat financera. Aquesta refinançament es podria signar abans de final de mes. No ha estat possible contactar amb l'empresa per confirmar aquesta informació.

  • 0,35€
  • 0,29%

Prisa afronta venciments de 956.500.000 d'euros (el 65% del deute financer net) el 2018 i, segons indiquen els experts, el refinançament és necessària per escometre l'ampliació de capital (de 550 milions d'euros) ja aprovada en Junta.

"Notícia positiva, ja que el refinançament és un pas necessari per millorar la situació financera de la companyia, tot i que caldria conèixer l'impacte de les noves condicions", assenyalen els analistes de Banc Sabadell. Aquests experts mantenen "cautela" en el valor "per la magnitud de les ampliacions, l’important dilució i la necessitat de seguir tancant acords amb accionistes i asseguradores".

Després de les ampliacions, i amb la venda de Media Capital per 440 milions d'euros (encara pendent d'aprovació reguladora), Prisa reduiria l'endeutament un 60%, deixant una ràtio de palanquejament deute financer net / EBITDA de 2,5 vegades des de 6 vegades actual. "Les ampliacions implicarien una important dilució, on s'emetrien fins a 425 milions d'accions noves, el que portaria a valoracions de 2,2 euros per acció", afegeixen des de Sabadell. Actualment aquests analistes tenen un consell de 'vendre' per a Prisa i un preu objectiu sota revisió.

Des del començament del 2018, Prisa pràcticament no s'ha mogut en borsa. La companyia es manté de moment al marge del comportament que s'està veient en un nodrit grup de petits valors que s'estan movent amb ganes, i a l'alça, des que va arrencar l'any. En aquest sentit, cal assenyalar que Duro Felguera, en un moment financer similar -salvant les distàncies-, en què també s'espera un acord imminent amb els seus bancs creditors, té una revaloració del 50% des del començament del 2018.

Noticias relacionadas

contador