cebrian monzon prisa portada
0,34€
  • 0,00€
  • 0,58%

Prisa adquireix el 25% de Santillana, de manera que controla el 100% de la seva filial d'educació. L'import de l'operació és de 312.500.000 d'euros, abonats en efectiu al venedor, després de la signatura aquest divendres de la compravenda entre Prisa i Victoria Capital Partners.

A més, Santillana pagarà a Victoria Capital Partners el dividend preferent corresponent a les seves participacions per l'exercici 2018 i per la part que correspongui de l'exercici 2019 fins al dia d'avui.

"A causa de les bones perspectives de creixement del negoci, especialment en el vinculat al món digital, l'adquisició del 25% de Santillana de Victoria Capital Partners permetrà maximitzar el valor de l'actiu, incrementar la generació de caixa del grup en eliminar el dividend preferent anual de 25,8 milions de dòlars i flexibilitzar l'estructura financera de la companyia", segons explica la companyia en un comunicat.

Els fons per al pagament de l'operació procedeixen de recursos disponibles en el balanç de Prisa i de l'ampliació de capital de 200 milions que es va tancar el passat dijous i que va anunciar al mercat el passat 20 de març. Els inversors que ja eren accionistes del grup abans de l'ampliació han subscrit més del 60% de l'ampliació.

Els fons per al pagament de l'operació procedeixen de recursos disponibles en el balanç de Prisa i de l'ampliació de capital de 200 milions

L'operació ha aconseguit, igualment, dotar de més liquiditat al valor, ja que ha passat de tenir un capital flotant del 16% a incrementar-lo fins al 26%. Prisa va establir un preu d’1,33 euros per acció (0,94 euros de valor nominal, amb una prima d'emissió de 0,39 euros cadascuna) i ha posat en circulació 150.240.000 de noves accions.

"Aquesta adquisició suposa una nova fita per a Prisa, atès que amb ella reforça la seva estratègia en controlar la totalitat d'un actiu clau per al seu desenvolupament com és Santillana, representa un gran potencial d'increment de valor per als accionistes i millora substancialment la generació de caixa del grup". "L'adquisició de Santillana es produeix en un moment en què hi ha molt bones perspectives de creixement per al sector educatiu", afirmen.

Prisa va tancar 2018 amb un EBITDA comparable de 298 milions, xifra que va suposar un increment del 10,3% respecte a l'exercici precedent. Al llarg de l'any passat, el pla d'eficiència del grup va llançar un estalvi de 48,5 milions, quan la previsió era de 40 milions durant tres exercicis. La generació de caixa va ser de 42 milions, mentre que el deute net a finals de l'any es va situar als 929 milions, enfront dels 1.422 milions el desembre de 2017. Prisa va posar, a més, en marxa un pla de desinversions de més de 60 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador