• A Monzón li haurien ofert ocupar el càrrec de vicepresident de forma transitòria fins a desembre
  • El candidat considera que aquesta situació de transitorietat no fa aconsellable seguir endavant amb la seva candidatura
ep javier monzon presidenteindra 20171013145702
EUROPA PRESS

L'expresident d'Indra Javier Monzón ha retirat la seva candidatura per formar part del consell d'administració del Grup Prisa com a pas previ a la seva posterior nomenament com a president, en constatar que no se li garanteixen tots els poders executius a la companyia en una primera fase i que no disposa del suport unànime dels principals accionistes, han informat a Europa Press fonts coneixedores de la decisió.

  • 0,37€
  • 1,10%
Li devien proposat ocupar la vicepresidència de la comissió executiva, mentre que la presidència la seguiria ostentant Cebrián fins al desembre

Monzón ha enviat una carta a l'actual president de Prisa, Juan Luis Cebrián, en la qual li manifesta el seu desig de no optar al càrrec en les actuals condicions. Pel que sembla, a Monzón li devien oferir ocupar el càrrec de vicepresident de forma transitòria fins al desembre, quan assumiria tots els poders executius de mans de Juan Luis Cebrián. També se li hauria proposat ocupar la vicepresidència de la comissió executiva, mentre que la presidència la seguiria ostentant Cebrián fins al desembre. Monzón considera que aquesta situació de transitorietat no fa aconsellable seguir endavant amb la seva candidatura, i més quan el suport que concita la seva figura al consell d'administració no és unànime.

Amber, el principal accionista del Grup amb el 19,2% del capital, no hi hauria atorgat el seu suport exprés a la candidatura de Monzón, que sí que compta amb l'aval d'altres socis com Santander, Telefónica o La Caixa. D'aquesta manera, el consell d'administració de la companyia, reunit aquesta tarda a Madrid, ha retirat la proposta de nomenament de Monzón com a conseller de l'ordre del dia. Entre els punts que està previst que se sotmetin a votació hi ha la ratificació del nomenament com a conseller de Manuel Mirat, conseller delegat del grup. El màxim òrgan de govern de l'empresa ha estudiat també emprendre una possible ampliació de capital de 500 milions d'euros per enfortir els seus fons propis.

NI CORFIRMAN, NI DESMENTEIXEN

Des de Prisa ni confirmen ni desmenteixen la informació apareguda aquest divendres. Les fonts de la companyia consultades per Bolsamanía han explicat que es tracta de rumors del mercat i que no fan declaracions al respecte, com tampoc les van fer dimarts passat, quan va saltar la notícia de l'arribada de Monzón per substituir Cebrián.

"Quan hi hagi un anunci oficial, es podrà comentar, però de moment no hi ha cap acord en aquest sentit", han remarcat aquestes fonts, que han explicat que aquest divendres s'ha reunit el Consell d'Administració de Prisa però no per parlar sobre aquest tema, sinó d'assumptes financers.

Noticias relacionadas

contador