pablo iglesias portada sanidad

Nou obstacle per a Berkeley Energia. La minera australiana, que va debutar al 2018 al Mercat Continu, veu com Unides Podem intentar vetar-la a través de la Llei del Clima.

  • 0,21€
  • -0,97%

Segons apunta La Información, la formació lila està impulsant una esmena al projecte de llei per prohibir l'extracció d'urani a Espanya.

Berkeley tira pel dret. La minera ha presumit aquestes últimes setmanes de seguir endavant amb les negociacions per obrir una mina d'urani a Retortillo (Salamanca), tot i l'estat d'alarma.

Des de la companyia asseguren que compten amb 87 milions d'euros d'inversió inicial, que crearà 500 llocs de feina a la regió.

Berkeley necessita l'aprovació del CSN (Consell de Seguretat Nuclear) i de l'Ajuntament de Retortillo. La pressió en contra de partits com Unides Podem i de diverses formacions ecologistes de fons, li ho neguen. No són els únics. La majoria de formacions polítiques ja van mostrar la seva oposició a la minera al juny de 2018, durant el Congrés sobre les relacions amb el CSN.

... I L'URANI NO PARA DE PUJAR

Mentre Berkeley s'enreda amb el frondós teixit polític i administratiu espanyol, l'urani no para de pujar. La crisi del virus ha afectat la cadena de subministrament de combustible nuclear i, s'han disparat els preus. Enguany ja acumula un ral·li de més del 30%.

I la minera s'ho està perdent. Companyies del sector com Cameco i Kazatomprom, algunes de les principals productores d'urani en el món, han reconegut recentment els problemes que estan afrontant. Els experts anticipen, al seu torn, un mercat encara més despietat d'ara endavant.

TÈCNICAMENT, "CONTINUA SENT BAIXISTA"

L'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez, destaca que Berkeley "va superar fa un parell de setmanes una important zona resistència a la directriu baixista, que unia els màxims decreixents des de principis de 2019 (a la zona dels 0,1230 i 0,1240, ara primera zona de suport)".

Per dalt, com a resistència "tenim els màxims anuals a la zona dels 0,21 i, per sobre, la zona dels 0,4160 (màxims de gener de 2019)", continua. En resum, tècnicament parlant "el títol continua sent baixista en termes de mitjà i llarg termini, tot i que aquest moviment anteriorment comentat ens fa ser una mica més optimistes".

Noticias relacionadas

contador