ep philips

Philips va aconseguir un benefici net atribuït de 417 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que representa un retrocés del 47,6% en comparació amb el mateix període de 2017, segons ha informat la multinacional holandesa, que ha reorientat el seu negoci cap els dispositius mèdics després de l'escissió del seu negoci d'il·luminació.

  • 25,02€
  • -11,28%

No obstant, el resultat per operacions continuades de la multinacional durant els nou primers mesos de l'any va créixer un 6,3% interanual, fins als 587 milions d'euros, mentre que els ingressos de Philips per negocis interromputs van representar pèrdues de 169 milions fins al setembre, quan un any abans van aportar un resultat positiu de 419 milions.

Les vendes del grup van créixer un 0,5% durant aquest període

Les vendes de Philips entre gener i setembre van arribar els 12.535 milions d'euros, un 0,5% més que durant el mateix interval de l'exercici precedent, encara que en dades comparables, que exclouen l'impacte del tipus de canvi i de les variacions en el perímetre comptable de l'empresa, van augmentar un 4,4%.

Durant el tercer trimestre, la companyia holandesa va obtenir un benefici net atribuït de 291 milions d'euros, un 7,6% menys que durant el mateix període de 2017, mentre que les seves vendes van augmentar un 3,8%, fins als 4.306 milions i les comandes avançar un 11%.

Així mateix, Philips va comptabilitzar un estalvi durant el trimestre de 72 milions d'euros en compres i d'altres 52 milions en despeses generals i altres programes de productivitat i així va elevar la xifra d'ajustos aquest any a 330 milions, en vies d'arribar a l’objectiu anual de 400 milions.

"Encara estic satisfet amb el creixement de l’11% de les comandes durant el trimestre, les millores operacionals de les quals van ser parcialment compensades per un increment dels vents en contra relacionats amb el tipus de canvi", ha declarat Frans van Houten, conseller delegat de la companyia.

"Amb vista al futur, mentre observem continus vents en contra, per als quals hem adoptat mesures apropiades, reiterem els nostres objectius per al període 2017-2020 d'un creixement de les vendes comparables d'entre el 4% i el 6% i d'una millora mitjana anual de 100 punts bàsics del marge d’EBITA ajustat", ha afegit.

El CEO de Philips ha aprofitat l'ocasió per carregar contra el Brexit i ha afirma que "a mesura que el temps passa i no hi ha solució, em preocupa la posició del país com a centre neuràlgic per a la manufactura".

Noticias relacionadas

contador