philip morris a suivre jeudi sur les marches americains

Philip Morris, la tabaquera fabricant de marques com Malboro, ha adquirit el 22,61% del desenvolupador britànic de fàrmacs respiratoris Vectura. L'operació forma part d'un procés d'oferta pública d'adquisició (OPA) que la tabaquera ha fet sobre la farmacèutica per a prop de 1.200 milions d'euros.

Philip Morris va canviar la setmana passada la seva proposta per una oferta d'adquisició en lloc d'un esquema d'acord per augmentar les seves possibilitats. Ara, necessita el suport dels titulars d'una mica més del 50% de les accions de Vectura, perquè l'operació es dugui a terme.

"L'adquisició de Vectura és part de la nostra estratègia a llarg termini per transformar Philip Morris invertint en excel·lència científica i aprofitant les seves habilitats i experiència", assegura el CEO de la tabacalera, Jacek Olczak, afegint que aquesta "inversió accelerarà el desenvolupament i el lliurament de teràpies per inhalació per abordar moltes de les necessitats mèdiques insatisfetes d'avui".

Fa uns dies, la cúpula directiva de Vectura declarava la seva intenció de recomanar unànimement l'oferta de compra de 1.020 milions de lliures (1.203 milions d'euros) presentada per la tabaquera Philip Morris, després que el fons Carlyle assegurés que no millorarà la seva proposta, que valora el fabricant britànic d'inhaladors metges en uns 958 milions de lliures (1.130 milions d'euros).

"Després d'una acurada consideració de factors i dels seus deures fiduciaris, els directius de Vectura pretenen recomanar per unanimitat l'oferta de Philip Morris als accionistes de Vectura", ha confirmat la companyia en un comunicat, publicat després que Carlyle declarés aquest dimarts com "definitiva" la seva oferta de compra d'1,55 lliures per acció per Vectura evitant així el procés de subhasta previst pel regulador de fusions i adquisicions del Regne Unit.

contador