ep sede de pharmamar
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

PharmaMar i Key Oncologics han anunciat aquest dimarts un acord de llicència exclusiva per a la importació, ús, comercialització, venda i distribució del compost antitumoral d'origen marí Yondelis (trabectedina) a la República de Sud-àfrica, Namíbia i Botswana.

  • 31,60€
  • 1,48%

Totes dues parts han acordat no revelar els aspectes econòmics del contracte. PharmaMar conservarà els drets exclusius de producció i vendrà el producte a Key Oncologics per a l'ús comercial i clínic.

Aquest nou acord arriba després de l'anunci el 26 d'agost de 2019 de l'acord amb Janssen, pel qual PharmaMar va recuperar els drets de comercialització del producte a tots els països anteriorment llicenciats a Janssen, a excepció dels EUA, inclosos els drets a més de 40 països on la trabectedina ja ha estat aprovada.

Yondelis (trabectedina) ja ha estat aprovat per les autoritats reguladores de la República de Sud-àfrica per al tractament del sarcoma de teixits tous i per al càncer d'ovari recurrent, on Key Oncologics prendrà la iniciativa de posar el medicament a disposició dels pacients.

Per part seva, Key Oncologics espera que aquest compost pugui accedir aviat als mercats de Namíbia i Botswana, on la trabectedina no ha estat disponible fins avui.

"Estem encantats d'haver associat Yondelis amb Key Oncologics per a aquests territoris africans. Considerem que la infraestructura i les capacitats internes de Key Oncologics exerceixen un paper clau per ajudar-nos a maximitzar l'accés a aquest medicament únic per al major nombre possible de pacients amb sarcoma i pacients amb càncer d'ovari d'aquests territoris i esperem una associació llarga i mútuament beneficiosa amb Key Oncologics", va dir Heiner Pieper, vicepresident de Desenvolupament de Negoci i Llicències de PharmaMar.

Amb l'anunci del nou acord de col·laboració, Magriet de Wet, CEO de Key Oncologics, va dir: "Estem molt contents d'associar-nos amb PharmaMar, una empresa que comparteix els nostres valors, estem entusiasmats amb l'oportunitat que Yondelis representa per a Key Oncologics i per als pacients amb sarcoma i càncer d'ovari a Sud-àfrica, Namíbia i Botswana. Yondelis ofereix una oportunitat apassionant per ampliar la nostra cartera i enfortir encara més la nostra posició de lideratge al mercat de l'hematologia i l'oncologia a aquests territoris. Esperem molts més anys d'una associació mútuament beneficiosa".

Noticias relacionadas

contador