ep madrid espana a 5 de marzo de 2020
Ricardo Rubio - Europa Press

PharmaMar ha anunciat aquest dilluns que ha rebut el pagament de 100 milions de dòlars de Jazz Pharmaceuticals, corresponents a la primera part del milestone, per l'aprovació de lurbinectedina als EUA per al tractament de pacients amb càncer de pulmó microcítico metastásico.

  • 26,18€
  • -1,65%

PharmaMar podria rebre fins a altres 150 milions addicionals una vegada es produeixi el 'full approval'.

Addicionalment, com ja es va informar el 19 de desembre de 2019, PharmaMar rebrà royalties sobre les vendes netes de lurbinectedina el rang de les quals oscil·la des del doble dígit alt, fins a un màxim del 30%. A més, PharmaMar podrà rebre fins a 550 milions de dòlars addicionals per objectius comercials.

El 15 de juny de 2020, PharmaMar i Jazz Pharmaceutical van anunciar que la FDA dels Estats Units (Food and Drug Administration) havia aprovat ZepzelcaTM (lurbinectedina) per al tractament de pacients adults amb càncer de pulmó microcític metastásic amb progressió de la malaltia, després d'un tractament amb quimioteràpia basat en platí. Lurbinectedina ha estat aprovat sota procediment accelerat ('accelerated approval') sobre la base de la taxa de resposta (ORR, 'overall response rate') i la durada de la resposta (DoR, 'duration of response').

Aquesta aprovació permetrà a Jazz fer que lurbinectedina (ZepzelcaTM) estigui disponible comercialment als EUA al juliol d'aquest mateix any.

Noticias relacionadas

contador