ep recursopharmamar 20180727135201
PHARMAMAR
26,24€
  • -0,38€
  • -1,43%

PharmaMar puja un 4% aquest dilluns al Mercat Continu. La companyia ha anunciat avui que el seu estudi de fase II de lurbinectedina com a agent únic per al tractament de càncer de pulmó microcític recidivant s'ha assolit l'objectiu primari, tant per investigador com per IRC (Independent Review Committee).

L'objectiu primari d'aquest assaig és mesurar la taxa global de resposta, avaluar altres objectius secundaris com la durada de resposta, la supervivència lliure de progressió i la supervivència global i la seguretat.

Es tracta d'un assaig multicèntric d'un sol braç, en què participen 105 pacients de 38 centres en nou països d'Europa i els EUA, que estudia la seguretat i eficàcia de lurbinectedina en càncer de pulmó microcític recidivant.

Els resultats seran presentats en un pròxim congrés mèdic.

Entre el 15% i el 20% dels càncers de pulmó són càncers de pulmó microcític, i és un dels tipus de càncer amb pitjor pronòstic. El tractament del càncer de pulmó microcític recidivant no ha canviat substancialment fa més de dues dècades. L'últim fàrmac aprovat per la FDA en la segona línia de càncer de pulmó microcític va ser el Topotecan, el 1996.

Al programa clínic de lurbinectedina, la indicació de càncer de pulmó microcític és una prioritat estratègica per PharmaMar. La companyia va finalitzar el reclutament de pacients el juliol de 2018 del seu estudi de fase III ATLANTIS i està a l'espera dels resultats.

Lurbinectedina va obtenir la designació de Medicament Orfe de l’FDA l'agost de 2018, i per part de l'EMA el gener de 2019, per al tractament del càncer de pulmó microcític.

Noticias relacionadas

contador