ep archivo - sede de pharmamar
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

PharmaMar ha anunciat aquest dimecres que presentarà, juntament amb els seus socis, vuit nous abstracts de diversos estudis clínics amb Zepzelca (lurbinectedina) i Yondelis (trabectedina) a la reunió anual de la Societat Americana d'Oncologia Clínica (ASCO, American Society of Clinical Oncology), que se celebrarà del 3 al 7 de juny de 2022 de manera virtual i presencial a Chicago, Estats Units.

  • 28,82€
  • 1,41%

Entre els estudis que es presentaran destaca el pòster titulat Analysis of patients with relapsed small cell lung cancer (SCLC) receiving single-agent lurbinectedin in the phase 3 ATLANTIS trial, en què es mostren els resultats d'un subgrup de 50 pacients amb càncer de pulmó microcític de l'estudi de fase III ATLANTIS que, després d'haver rebut 10 cicles amb 2,0 mg/m2 de lurbinectedina en combinació amb doxorubicina, van passar a ser tractats amb lurbinectedina com a agent únic a la dosi aprovada de 3,2 mg/m2. Els resultats mostren que aquests pacients van tendir a mantenir o millorar la millor resposta tumoral obtinguda amb la combinació en passar a la monoteràpia amb lurbinectedina, incloent-hi un augment en la taxa de respostes completes. També van tenir una Supervivència Global (OS, Overall Survival) favorable, amb una mitjana de 20,7 mesos i no es van identificar nous senyals de toxicitat.

Amb el títol Efficacy and safety of lurbinectedin as second-line therapy in Chinese patients with small cell lung cancer: Preliminary results of a phase 1 study, es presentaran els resultats de l'assaig de fase I, en què lurbinectedina en monoteràpia ha mostrat una eficàcia prometedora com a tractament de segona línia en pacients xinesos amb càncer de pulmó microcític, amb una tolerabilitat acceptable i un perfil de seguretat manejable, ha explicat la companyia.

També es presentaran els resultats de l'assaig de fase I de lurbinectedina en combinació amb immunoteràpia. Aquest pòster, titulat A phase 1/2 trial of lurbinectedin (L) in combinació per pembrolizumab (P) in relapsed small cell lung cancer (SCLC): The LUPER study, mostra els resultats de la fase I d'aquest assaig, al qual es comprova un perfil de seguretat manejable i una activitat antitumoral preliminar de la combinació de lurbinectedina amb pembrolizaumab en segona línia per als pacients de càncer de pulmó microcític recurrent, i la fase d'expansió dels quals ja està en curs.

Finalment, quant a lurbinectedina, es presentaran les dades de la cohort de pacients amb càncer de mama associat a BRCA1/2 de l'assaig de fase II amb lurbinectedina com a agent únic. El pòster Lurbinectedin in patients with pretreated BRCA1/2-associated metastatic breast cancer: Results from a phase II basket study confirma l'activitat de lurbinectedina prèviament observada en aquesta indicació.

Cal destacar també els nous resultats de trabectedina. El Dr. Alessandro Gronchi, de l'Institut Nazionale per l'Studio i la Cura del Tumori (Itàlia), farà una presentació oral de l'abstract titulat Neoadjuvant chemotherapy in high-risk soft tissue sarcomes: Results of the expanded cohort of myxoid liposarcoma of the randomized clinical trial from the Italian Sarcoma Group (ISG), the Spanish Sarcoma Group (GEIS), the French Sarcoma Group (FSG), and the Polish Sarcoma Group (PSG), en la qual presentarà els resultats d'eficàcia de trabectedina en liposarcoma mixoide d'alt grau. Gràcies als resultats previs obtinguts en aquest estudi, les Guies d'ESMO van incloure el 2021 trabectedina com a opció de tractament amb aquest subtipus de sarcoma.

Noticias relacionadas

contador