pharmamar lurbinectedina
pharmamar

PharmaMar ha anunciat aquest divendres els cinc estudis que seran presentats al marc Congrés Mundial de Càncer de Pulmó 2023 organitzat per la IASLC sobre el seu compost Zepzelca (lurbinectedina).

  • 37,46€
  • 2,02%

Entre els estudis més destacats que es faran públics hi ha 'Efficacy of Platinum after Lurbinectedin + DOX o Topotecan/CAV in Sensitive Relapsed SCLC Patients in the ATLANTIS Trial'. Els pacients amb càncer de pulmó de cèl·lula petita (CPCP) recidivant sensible al platí que van rebre una nova dosi de platí immediatament després de lurbinectedina + doxorrubicina van mostrar una major supervivència en comparació amb els que la van rebre després de topotecà/CAV, cosa que suggereix que l'administració de lurbinectedina com a segona línia a pacients amb CPCP recidivant sensible al platí no afecta l'eficàcia de la nova dosi de platí posterior, i podria perllongar l'interval lliure de platí i millorar la supervivència dels pacients, ha avançat PharmaMar en un comunicat.

També es presentarà un estudi titulat 'Efficacy of Platinum Given after Lurbinectedin in Sensitive Relapsed SCLC Patients'. Els resultats suggereixen que la lurbinectedina pot prolongar eficaçment l'interval lliure de platí, mantenint alhora la possibilitat de seguir amb el tractament basat en platí, cosa que condueix a una millora dels resultats.

Com a part de la conclusió d'aquests dos estudis, el Dr. Ali Zeaiter, vicepresident i director de Desenvolupament Clínic de PharmaMar, comenta: "L'efecte de la reintroducció de platí després de l'administració de lurbinectedina com a monoteràpia o en combinació amb doxorrubicina és similar al descrit anteriorment amb la reintroducció de platí com a tractament de segona línia en pacients sensibles al platí. Això recolza que lurbinectedina és una opció de tractament de segona línia alternativa a la reintroducció amb platí per a pacients amb CPCP recidivant sensible al platí".

Així mateix, PharmaMar presentarà els estudis titulats 'Effectiveness and Safety Profile of Lurbinectedin in Second-Line Small Cell Lung Cancer: A Real-world Study' i 'Real-world Safety and Dosing of Lurbinectedin-Treated Patients with Small Cell Lung Cancer: Jazz E 402 Preliminary Analysis'. En el primer, els resultats de seguretat i eficàcia de lurbinectedina al CPCP al real world recidivant van ser, en general, coherents amb els observats a l'assaig de Fase II. Addicionalment, les taxes de neutropènia, trombocitopènia, anèmia i neutropènia febril van tendir a ser inferiors a les observades a l'assaig clínic.

Al segon d'aquests dos, es continua reclutant una població més àmplia de pacients amb CPCP que l'assaig clínic de fase II que va donar suport a l'aprovació de l'FDA. El perfil de seguretat de lurbinectedina al món real en aquesta anàlisi va ser en general coherent amb els notificats a l'assaig col·lectiu, sense nous senyals de seguretat. L'ús profilàctic de G-CSF probablement va contribuir a les baixes taxes de neutropènia notificades.

Noticias relacionadas

contador