ep recursopharmamar 20190325181903
PHARMAMAR - Archivo
28,96€
  • 0,14€
  • 0,49%

PharmaMar ha presentat les dades obtingudes en l'anàlisi intermèdia de l'assaig clínic NIMES-ROC de fase IV amb el seu compost antitumoral d'origen marí, Yondelis (trabectedina), durant el Congrés Europeu de Ginecologia Oncològica (ESGO, per les sigles en anglès), que se celebra del 2 al 5 de novembre a Atenes, Grècia.

PharmaMar va presentar el pòster titulat European, non-interventional, phase IV NIMES-ROC trial of trabectedin plus pegylated liposomal doxorubicin in patients with platinum-sensitive recurrent Ovarian cancer: an interim analysis. L'objectiu principal d'aquest estudi consisteix a avaluar l'ús de trabectedina més doxorubicina liposomal pegilada (PLD) en dones adultes amb càncer d'ovari recurrent sensible al platí (PSROC, platinum-sensitive recurrent Ovarian cancer) a la vida real, administrats d'acord amb l'autorització de comercialització i segons la pràctica clínica habitual, i independentment de l'ús previ d'antiangiogènics.

En aquest estudi es va observar que la mitjana de la Supervivència Lliure de Progressió (PFS, Progression-Free Survival) va ser d'11,4 mesos, dades que comparen molt favorablement amb els obtinguts durant l'assaig OVA-301 pivotal, durant el qual la PFS va ser de 9,2 mesos, fins i tot amb una major població de pacients pre tractats (un 39,9% amb més de 2 línies de quimioteràpia prèvies). A més, la Taxa Global de Resposta (ORR, overall response rate) i el perfil de seguretat estan en línia amb els resultats de l'assaig pivotal de registre OVA-301.

Aquests resultats suggereixen que trabectedina en combinació amb PLD és efectiva en el tractament del càncer d'ovari recurrent, independentment de l'ús previ d'antiangiogènics.

Segons paraules de la doctora María Ángeles Forés, directora del Departament Mèdic de PharmaMar, "els estudis de vida real ens permeten observar com es comporten els fàrmacs en la pràctica clínica habitual. Encara que són dades preliminars, en aquest estudi podem veure que trabectedina obté uns resultats similars, fins i tot superiors en alguns casos, als observats quan es va aprovar el 2009 amb l'estudi OVA-301. Les dades definitives estaran disponibles durant els pròxims mesos".

Noticias relacionadas

contador