ep archivo - sede de pharmamar
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

PharmaMar puja amb força aquest dimarts (+3,5%) després de revalorar-se ahir un 1,1% després d'anunciar que el seu soci a la Xina, Luye Pharma Group, ha obtingut l'aprovació per part de les autoritats sanitàries d'aquest país per utilitzar lurbinectedina (Zepzelca) com a ús compassiu per al tractament de càncer de pulmó microcític a la província de Hainan, Xina.

  • 28,82€
  • 1,41%

El càncer de pulmó és un tumor maligne amb altes taxes de morbiditat i mortalitat a la Xina, i concretament el de cèl·lules petites (SCLC) o microcític és un carcinoma neuroendocrí d'alt grau que representa entre el 13% i el 17% de tots els casos de càncer de pulmó.

Segons l'Agència Internacional per a la Investigació del Càncer (IARC), el càncer de pulmó tenia taxes de morbiditat i mortalitat més altes que altres tumors malignes a la Xina el 2020, amb 815.000 nous casos de càncer de pulmó i 714.000 morts registrades aquell any. La IARC estima que el 2022 el nombre de nous casos d'SCLC a la Xina superarà els 110.000.

L'aprovació de l'ús de lurbinectedina en aquesta regió vol dir que Luye Pharma Group serà el primer en oferir una nova opció de tractament als pacients d'SLCL a la Xina que necessiten urgentment tractaments eficaços.

Al juny de 2020, lurbinectedina va rebre l'"aprovació accelerada" de l'FDA per al tractament de pacients adults amb SCLC metastàtic, sent ja l'estàndard d'atenció als Estats Units. Lurbinectedina també va rebre l'autorització de comercialització als Unió dels Emirats Àrabs, Canadà, Austràlia, Singapur i recentment a Qatar.

Noticias relacionadas

contador