pharmamar aplidin coronavirus portada
© Alberto Sánchez

PharmaMar ha corregit aquest dimecres amb força (-12,88%), tancant com el pitjor de l'IBEX, després de rebotar aquest dimarts a prop d'un 18% després d'anunciar que la revista Life Science Alliance havia publicat un article en què es parla de l'activitat del seu fàrmac Aplidin (plitidepsina) enfront de les principals variants de la Covid-19, incloent-hi òmicron. Segons les dades publicades a l'article esmentat, l'estudi de fase I va mostrar que plitidepsina té "una potent activitat antiviral en totes les variants a concentracions baixíssimes (nanomolar) amb un índex terapèutic in vitro positiu".

  • 26,62€
  • 0,38%

Se sap que PharmaMar es mou en borsa al so de les notícies, i aquest cas n'ha estat un nou exemple. El gener de l'any passat la revista Science va publicar un altre article en què es recollia que Aplidin redueix la càrrega viral de la Covid gairebé al complet, cosa que també va fer que pugés amb força a la borsa. Així, el 26 de gener del 2021, dia en què es va conèixer la notícia, es va disparar un 21%.

Per als experts de Bankinter, però, aquesta darrera pujada és massa. "Ens sembla excessiva", reconeixen, i afegeixen que, encara que la notícia és positiva, "als estudis en fase I rarament se'ls dona valor".

Ramon Forcada, director d'anàlisi de l'entitat, deia aquest dimarts que ara mateix es mantenen fora de PharmaMar i també una altra farmacèutica de l'IBEX, Grifols. Després de les caigudes des de nivells de 120 euros de fa un any, Bankinter espera que PharmaMar es mantingui cotitzant als preus actuals.

Des del punt de vista tècnic, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, explica que les darreres pujades de la biotecnològica no canvien res. "Hi ha una forta resistència a l'entorn dels 67-68 euros, que és la part alta del canal baixista, i fins i tot es pot parlar de la directriu baixista que uneix tots els màxims decreixents des de l'octubre del 2020. Mentre no tanqui per sobre de aquest nivell amb força i en espelmes setmanals, aquí no ha passat res”, conclou.

Noticias relacionadas

contador