logista nueva sede 2
Logista.

PharmaMar cau amb força aquest dimarts i estén les retallades de la jornada passada. Això, després de conèixer-se ahir que Logista serà l'empresa que la substituirà a l'IBEX 35 a partir del proper 19 de desembre. El Comitè Assessor Tècnic del selectiu va confirmar que Logista tindrà un coeficient aplicable del 80%. El nombre d'accions de la companyia a efectes de càlcul de l'índex serà de 106.200.000.

  • 25,44€
  • -0,24%

D'aquesta manera, es compleixen les previsions de la majoria d'analistes, que havien assenyalat Logista com a principal candidat a entrar a l'IBEX durant les darreres jornades. Joaquín Robles, d'XTB, assegura que "compleix els requisits tant de capitalització com de volum negociat", i, a més és "una de les companyies espanyoles que s'està comportant millor".

"Logista és una de les accions espanyoles amb més recomanacions de compra per part dels diferents bancs d'inversió, opera en un sector on la demanda està a l'alça i en què pot traslladar la inflació de manera ràpida i directa. Els ingressos creixen de manera constant, cosa que li permet continuar amb la seva política de retribució a l'accionista i continuar creixent. Durant els últims mesos ha dut a terme la compra de dues empreses de transport, mentre continua expandint-se més enllà de les nostres fronteres", ha destacat.

El conseller delegat de Logista, Íñigo Meirás, ha destacat que "formar part de l'IBEX 35 suposa un gran reconeixement a l'esforç que la companyia ha realitzat durant molts anys".

El 14 de juliol de 2014, la companyia va tornar de nou als mercats de valors espanyols, en els quals ja havia cotitzat fins a l'any 2008 i, el 2015, Logista s'incorpora a l'índex IBEX Medium Cap, amb les empreses més grans per capitalització després les de l'IBEX 35. El 2018, també passa a formar part de l'índex IBEX Top Dividend.

Per la seva banda, PharmaMar conclou així la seva participació a l'IBEX 35, en què es va incloure el 21 de setembre de 2020 en substitució d'Ence.

Així mateix, a partir de la sessió d'aquest dimarts es produirà l'exclusió de Siemens Gamesa del selectiu espanyol, com a conseqüència de les circumstàncies especials que concorren en el valor a causa de l'oferta pública d'adquisició de les accions (OPA) formulada per Siemens Energy.

Una vegada que el resultat de l'oferta hagi estat publicat de forma oficial, el Comitè "es reunirà amb caràcter extraordinari al mes de desembre per decidir la reinclusió de Siemens Gamesa a l'índex IBEX 35, amb el nou coeficient aplicable, si escau, o la substitució per un altre valor".

Els analistes de Banc Sabadell no es mostren optimistes sobre les possibilitats de Siemens Gamesa de tornar a l'IBEX 35, i consideren que, en cas de no produir-se el retorn, “caldria una nova inclusió que seria a partir del 27 de desembre i els candidats, per ordre, serien CIE i Almirall”.

El Comitè Assessor Tècnic també ha decidit a la reunió d'aquest dilluns modificar el coeficient de diverses companyies per canvis al capital captiu. D'aquesta manera, Caixabank passa de tenir un coeficient del 80% al 100%, mentre que Rovi passa del 80% al 60%.

La propera reunió de seguiment del Comitè Assessor Tècnic tindrà lloc el 7 de març de 2023.

Noticias relacionadas

contador