pfizer va demander a la fda d autoriser un rappel supplementaire de son vaccin pour lutter contre le variant delta

Pfizer ha presentat dimarts la seva sol·licitud a l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA) per a l'autorització d'emergència de la píndola terapèutica per al Covid-19. Pfizer dona una importància notable al medicament, ja que afirma que redueix l'hospitalització i la mort un 89% quan s'administra amb un altre medicament comú contra el VIH.

La píndola podria ajudar a revolucionar la lluita contra el coronavirus, si és autoritzada per l'FDA, en permetre que les persones d'alt risc infectades pel virus prenguin un medicament antivíric oral a casa en lloc d'anar a l'hospital, com recull CNBC. Aquest tractament podria ajudar a reduir la pressió que s'ha exercit fins ara sobre els sistemes hospitalaris.

La píndola, Paxlovid, bloqueja l'activitat d'un enzim que el virus necessita per replicar-se. El Paxlovid s'utilitza en combinació amb una dosi baixa de Ritonavir, un medicament contra el VIH, per alentir el metabolisme del pacient, cosa que permet que el fàrmac romangui actiu a l'organisme a una concentració més alta durant un període més llarg. D'aquesta manera combat el virus.

En un assaig clínic realitzat en persones de 18 anys o més, amb més risc de desenvolupar la Covid-19 de manera greu, la combinació de Paxlovid i Ritonavir va reduir l'hospitalització i la mort un 89%, segons Pfizer.

Pfizer afirma que el tractament amb la Covid-19 ha demostrat ser segur, segons informa CNBC.

Paxlovid s'administrarà en dos comprimits de 150 mg juntament amb un comprimit de 100 mg de Ritonavir dues vegades al dia, en cas de ser aprovat per l'FDA.

"Ens estem movent al més ràpidament possible en el nostre esforç per posar aquest tractament potencial a mans dels pacients, i esperem treballar amb l'FDA dels Estats Units en la revisió de la nostra sol·licitud, juntament amb altres agències reguladores de tot el món", ha declarat dimarts el director general de Pfizer, Albert Bourla.

El govern de Biden podria anunciar aquesta setmana un acord multimilionari per adquirir 10 milions de dosis de la píndola de Pfizer, com recull The Washington Post.

Dimarts, Pfizer ha anunciat que permetrà als fabricants de medicaments genèrics produir la píndola mitjançant un acord de llicència amb Medicines Patent Pool, un grup de salut pública recolzat per l'ONU. Aquests fabricants subministraran la píndola genèrica a 95 països d'ingressos mitjans i baixos. Pfizer ha admès que renunciarà als drets d'autor per als països de baixos ingressos si l'Organització Mundial de la Salut (OMS) classifica el coronavirus com una emergència de salut pública d'interès internacional.

Merck també ha estat desenvolupant una píndola antiviral, el Molnupiravir, per combatre el coronavirus.

Merck, que ha desenvolupat el fàrmac amb Ridgeback Biotherapeutics, va presentar al mes passat la sol·licitud a l'FDA perquè la píndola rebés l'autorització d'emergència.

Noticias relacionadas

contador