cbvacuna pfizer12

Pfizer i el seu soci BioNTech han sol·licitat l'autorització reglamentària per a la seva vacuna contra la COVID-19 a Europa, i així han posat la vacuna en el camí per a una potencial aprovació d'aquí a abans de final d'any.

Segons informa Bloomberg, la sol·licitud formal es va fer aquest dilluns, el mateix dia que la de Moderna, i posa fi a un procés de revisió contínua que va començar el 6 d'octubre i ha permès al regulador de medicaments europeu examinar les dades de la vacuna a mesura que han anat apareixent.

El novembre, un estudi de gairebé 44.000 persones va mostrar que la vacuna de Pfizer té una efectivitat del 95% i no presenta problemes de seguretat significatius.

Moderna va sol·licitar aquest dilluns l'autorització de la seva vacuna als EUA i Europa. El Regne Unit ha invocat una regla especial per permetre al seu regulador passar per alt el seu contrapart de la Unió Europea i poder ser el primer en aprovar el producte Pfizer-BioNTech. Als Estats Units està previst que l'FDA (Food and Drug Aministration) es reuneixi el 10 de desembre per discutir sobre la vacuna.

Si l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès) arriba a la conclusió que els beneficis de la vacuna de Pfizer i BioNTech superen els seus riscos, recomanarà que se li concedeixi l'autorització condicional que podria permetre el llançament de la injecció a Europa abans de finals d'any, van dir les empreses en un comunicat recollit per Bloomberg.

Noticias relacionadas

contador