• El tancament de la transacció s'espera que es porti a terme a finals d'aquest any
  • Aquesta aliança inclou els drets de comercialització i el desenvolupament dels antibiòtics Zavicefta, Merrem i Zinforo
pfizer mexico

La farmacèutica nord-americana Pfizer ha anunciat aquest dimecres que ha aconseguit un acord per adquirir una part de la divisió d'antibiòtics de la també farmacèutica AstraZeneca per una xifra que podria arribar fins als 1.575 milions de dòlars (1.398 milions d'euros) més royalties (pagament que s'efectua al titular dels drets de patents o marques) amb l'objectiu d'impulsar el potencial de creixement de vendes de la seva divisió de Salut Bàsica, segons informa la companyia mitjançant un comunicat.

  • 25,40$
  • 0,55%
  • 5.533,90
  • -

Pfizer, considerada la segona farmacèutica del món per darrera de Johnson & Johnson segons dades de Forbes, realitzarà un pagament avançat de 550 milions de dòlars (488 milions d'euros) i un altre de 175 milions de dòlars (155 milions d'euros) el gener de 2019. En funció del desenvolupament comercial de la cartera de productes adquirits per Pfizer, la companyia podria pagar fins a 850 milions de dòlars (755 milions d'euros) més, segons Europa Press.

TANCAMENT DE LA TRANSACCIÓ A FINALS DE L'ANY

Els terminis de la transacció, el tancament de la qual s'espera per finals de 2016, inclouen els drets de comercialització i el desenvolupament de Zavicefta, Merrem i Zinforo, tres antibiòtics recentment aprovats als Estats Units (EUA).

Pfizer considera que l'adquisició encaixa "sòlidament" amb la cartera d'antibiòtics de l'empresa

Pfizer considera que l'adquisició encaixa sòlidament amb la cartera actual d'antibiòtics de la companyia. “Mentre redefinim el catàleg de la divisió de Salut Bàsica, ens estem centrant en aspectes que aborden les necessitats globals de salut pública i que complementen les nostres capacitats essencials en àrees terapèutiques, incloent antibiòtics”, va indicar el president de la divisió de Salut Bàsica de Pfizer, John Young.

Pfizer va arribar el dilluns passat a un acord per adquirir la firma de biotecnologia Medivation per 14.000 milions de dòlars en efectiu (12.396 milions d'euros) amb l'objectiu de reforçar la seva cartera de fàrmacs oncològics.

contador