ep archivo - sede de petrobras en rio de janeiro
RICARDO MORAES - Archivo

La petroliera Petrobras es desploma en borsa un 21,43% després que el president del Brasil, Jair Bolsonaro, substituís el president de la companyia, Roberto Castello Blanco, pel general de l'exèrcit Joaquim Silva e Luna, després de les crítiques del mandatari del país a la gestió empresarial de la petroliera.

  • 7,17€
  • -2,24%

El relleu es va produir després que Bolsonaro critiqués l'alça dels preus del combustible i la gestió de Castello Blanco, que va assumir el càrrec el 2018, i fins i tot avancés que "alguna cosa" anava a passar a Petrobras "en els pròxims dies".

En aquest context, el president brasiler va anunciar que eliminaria els impostos federals sobre el dièsel durant dos mesos, amb l'objectiu de suprimir aquests impostos de manera definitiva, de cara a contrarestar els augments de preus en els combustibles.

"No puc interferir-hi, encara que alguna cosa passarà a Petrobras als propers dies, cal canviar, alguna cosa hi passarà", va aventurar Bolsonaro dijous.

Bolsonaro va apuntar que s'havia produït un augment per "sobre de la corba", del 10% en la gasolina i del 15% en dièsel. "És el quart ajust de l'any. Les bronques sempre m'arriben a mi, però és Petrobras qui té l'autonomia", ha apuntat.

La decisió de Bolsonaro necessita encara l'aprovació del consell de direcció de Petrobras, que té previst reunir-se dimarts que ve.

contador