ep archivo   edificio de sfl colonial en paris
COLONIAL - Archivo

Citi es mostra aquest dilluns molt pessimista amb el sector Real Estate & Properties (immobiliari) d'Europa Occidental. "Reiterem els riscos a la baixa i de rotació subsectorial davant els creixents vents en contra", indiquen aquests analistes.

  • 5,56€
  • 1,92%

Citi preveu que els valors immobiliaris baixin el 2023 i el 2024 entre un 20% i un 40%. "Amb l'alentiment del creixement dels beneficis i els vents en contra de la recessió, els mercats crediticis s'enduriran encara més", assenyala.

Una dècada de tipus d'interès zero ha arribat bruscament al final i s'espera que la seva reversió afecti tant el valor net dels actius com els beneficis per acció, assenyala Citi.

El creixement dels beneficis s'està alentint a mesura que el sector s'enfronta a riscos de tipus i recessió, i el moviment dels tipus per si mateix encara no s'ha descomptat, explica el banc dels Estats Units.

Aquests analistes afegeixen que, sobre una base relativa, és probable que el baix palanquejament i la resistència del flux de caixa doni lloc a millors resultats. Tot i això, reconeixen que si es comproven les valoracions, "els títols immobiliaris s'enfronten a una caiguda superior al 50%".

Citi recomana vendre Gecina i Inmobiliaria Colonial, centrades en oficines, així com Klepierre, propietària de centres comercials, mentre que aconsellen comprar empreses alemanyes del sector residencial com Vonovia i LEG Immobilien.

Noticias relacionadas

contador