musk tesla 20210728083957

Les accions de Tesla no aixequen cap, però el seu CEO, Elon Musk, fa pilotes fora i culpa el context macroeconòmic d'aquest declivi. Musk ha venut milers de milions de dòlars de participacions per finançar la compra de Twitter. I des que se'n va revelar la participació inicial de Musk el 4 d'abril, Tesla s'ha deixat més d'un 60%.

  • 145,94$
  • 2,74%

"A mesura que els tipus d'interès dels comptes d'estalvi bancaris, que estan garantits, comencin a apropar-se als rendiments del mercat de valors, que no estan garantits, la gent mourà cada cop més els diners de les accions a l'efectiu, que farà que les accions caiguin", ha publicat Musk al seu compte de Twitter.

Però els analistes en tenen una visió molt diferent. Creuen que els inversors estan preocupats per la feblesa de les vendes a la Xina i per la distracció d'Elon Musk amb Twitter.

"El suggeriment que podria portar algun temps trobar un nou director executiu per a la xarxa social significa que Musk podria seguir tenint el seu temps devorat per Twitter en lloc de tornar a la feina diària principal de dirigir el negoci de vehicles elèctrics", assenyalen a AJ Bell.

Durant l'últim trimestre, les accions de Tesla han caigut un 48%, sent un dels diversos valors de gran capitalització que han passat de guanyadors als últims anys a perdedors a les carteres dels inversors durant el 2022. "Ha arribat un punt en el que els inversors només volen que Musk deixi de fastiguejar i anteposi els interessos de Tesla al seu ego", afegeix.

Tesla va camí de registrar el pitjor mes i el pitjor trimestre de la seva història, "ja que l'adquisició de Twitter suscita dubtes sobre la dedicació d'Elon Musk al gegant dels vehicles elèctrics. Tesla també s'ha vist afectada aquest any per la pujada de tipus i les pressions de la inflació, així com per l'escassetat mundial de xips, que han contribuït a la pèrdua del 65% des del començament d'any, potser un nou conseller delegat a Twitter doni a Musk més temps per tornar a centrar-se en l'oportunitat dels vehicles elèctrics", opinen en interactive investor.

"Hi havia esperances que la dimissió de Musk com a conseller delegat de Twitter ajudés, però sembla que fins que Musk no acabi de cremar accions de Tesla (ho està fent?) no hi ha res a fer", expressen a Markets.com.

Noticias relacionadas

contador