ep percha de primark
Eduardo Parra - Europa Press

El grup britànic AB Foods, propietari de Primark, ha confirmat que la cadena tèxtil està avaluant diferents estratègies per a mitigar l'impacte d'un retard prolongat en els subministraments procedents de la Xina, incloent-hi la possibilitat d'incrementar la producció de proveïdors d'altres països.

"Si els retards en la producció de les fàbriques (xineses) es prolonguen, el risc d'escassetat de subministraments en algunes línies a final d'any s'incrementa", ha reconegut la multinacional. "Estem avaluant estratègies de contingència, incloent un augment en la producció de proveïdors d'altres regions", ha afegit.

Els propietaris de Primark han explicat que la companyia obté una àmplia varietat dels seus inputs a la Xina, encara que han subratllat que els inventaris creats en previsió de l'Any Nou xinès permeten a Primark "estar ben proveïda durant diversos mesos", per la qual cosa no s'espera cap impacte a curt termini.

D'altra banda, de cara als seus resultats del primer semestre del seu exercici fiscal, Primark confia que les seves vendes augmentaran un 2,5% en comparació amb el mateix període de l'any anterior, encara que en descomptar l'efecte del tipus de canvi l'increment serà del 4,2%.

No obstant això, davant l'esperada disminució dels marges, s'espera que el benefici operatiu disminueixi marginalment respecte de l'any passat en dades sense incloure l'efecte del tipus de canvi i amb arrendaments constants. En dades reportades, el benefici operatiu de Primark "serà superior al de l'any passat".

Les vendes de la cadena tèxtil al Regne Unit s'esperen que augmentin un 3% aquest primer semestre, impulsades per l'increment de la superfície de venda, encara que en dades comparables baixaran un 1,3%. "L'activitat comercial va ser particularment bona al novembre i desembre, però es va afeblir al gener i febrer respecte d'unes dades comparativament molt fortes de l'any anterior", va explicar la companyia.

Per part seva, les vendes a l'eurozona es preveu que augmentin un 5,3% en moneda constant durant els sis primers mesos de l'exercici fiscal de Primark, gràcies a la fortalesa de l'activitat a França, Bèlgica i Itàlia, mentre que la facturació comparable augmentarà un 0,5%.

Primark operava 375 botigues a final de febrer, després d'inaugurar tres nous establiments (Sevilla, Kiel i Milà) i la companyia manté un fort pla d'obertures per al trimestre vinent, amb obertures a Regne Unit, els EUA, França. Itàlia, Bèlgica, Espanya, Alemanya i Polònia.

LA SEVA MATRIU, AB FOODS, CAU UN 1,5%

La matriu de Primark es ressent d'aquestes notícies, i es deixa més d'un 1% en bossa. L'analista Richard Hunter apunta que la companyia ha aconseguit mantenir un sòlid inici d'any malgrat que el virus de Wuhan li esgarraparà uns quants punts de benefici al seu balanç.

Al seu torn, des de Hargreaves Lansdown mantenen que, malgrat que el coronavirus és un vent de proa que cal tenir en compte, "el seu impacte encara és desconegut, per a bé o per a mal".

Noticias relacionadas

contador