ep archivo   instalaciones de tecnicas reunidas 20211020121303
TÉCNICAS REUNIDAS - Archivo

Patacada borsària de Técnicas Reunidas. El constructor de plantes energètiques lidera les pèrdues al Mercat Continu després que els analistes de Renda 4 hagin anticipat més provisions durant els propers trimestres, a causa de l'augment dels costos de producció.

  • 9,06€
  • 1,29%

Aquests experts, que aconsellen infraponderar el valor en cartera, amb una valoració de 7,50 euros per títol, comenten que "l'augment dels preus de l'acer (al voltant d'un 20% dels costos d'una refineria) i del cost dels càrregues (transport de maquinària) és un repte difícil al qual s'ha d'enfrontar el sector durant els propers anys”.

En aquest sentit, afegeixen que "la incertesa econòmica i el que es va veure en el passat (continu ajustament de marges a la baixa) ens porta a estimar que les petrolieres no acceptaran fer-se càrrec d'aquests nous sobrecostos en la seva totalitat i que part serà repercutit a les enginyeries via menors preus, portant a una nova reducció de marges estructural al sector".

Així, anticipen "un marge estructural del 2,5% a partir del 2023, no estimant tornar a mitjà termini al 4,0% anticipat per la companyia". Addicionalment, no descarten "una nova provisió a finals del 2021 o mitjans del 2022 per recollir l'impacte de la inflació de costos al compte de resultats de la companyia".

Per tant, indiquen que “en un entorn de marges molt estrets, en què qualsevol contratemps en un contracte pot fer entrar en pèrdues milionàries, no descartem que Técnicas Reunidas opti per anar canviant progressivament el seu model de negoci de ser una enginyeria encarregada del desenvolupament total del projecte a centrar-se únicament en la fase d'enginyeria".

En conclusió, consideren que "el sector es troba davant d'un nou repte que podria desembocar en una nova contracció de marges estructural". Per això, estimen "probable una nova provisió per inflació de costos en els resultats del 2021 o primer semestre del 2022 que redueixi novament els marges de la companyia".

Noticias relacionadas

contador