ep archivo   los usuarios de la tarifa unica de endesa podran incluir netflix en su factura
NETFLIX - Archivo

Les accions de Netflix es desplomen a prop del 20% a la preobertura de Wall Street després que la plataforma en línia de continguts publiqués ahir a la nit, després del tancament del mercat, els seus resultats del quart trimestre. Els inversors penalitzen sobretot unes previsions de creixement de la base de subscriptors més febles del previst.

  • 564,80$
  • 1,74%

La companyia ha publicat un benefici net de 609 milions de dòlars, equivalent a un benefici per acció (BPA) d'1,33 dòlars al quart trimestre, xifra que ha superat en 50 centaus els pronòstics del consens. Els ingressos de 7.710 milions de dòlars han estat en línia amb les previsions.

La base de subscriptors de pagament, una de les mètriques principals que observa el mercat, va pujar un 8,9% durant el quart trimestre, fins als 221,84 milions d'usuaris. Per al primer trimestre, Netflix ha anticipat un creixement del 8%, fins als 224,34 milions.

Tot i això, aquesta xifra és menor que els gairebé 4 milions de subscriptors que va aconseguir al primer trimestre de l'any passat i s'ha situat molt per sota dels 6,26 milions esperats pel consens. La companyia ha explicat que "el creixement en l'adquisició de nous usuaris encara no s'ha tornat a accelerar als nivells anteriors a la Covid".

A més, l'empresa ha reconegut que "la competència s'ha intensificat durant els darrers 24 mesos a mesura que les empreses d'entreteniment de tot el món desenvolupen les seves pròpies ofertes. Si bé, aquesta competència addicional pot estar afectant una mica el nostre creixement marginal, seguim creixent a tots els països i regions on aquestes noves alternatives de reproducció en continu s'han llançat”.

"LA GUIA PER AL 2022 DECEP"

Després d'aquestes previsions, els inversors han decidit vendre de manera agressiva les accions, que s'havien vist afavorides durant la pandèmia.

"Tot i ser resultats positius, destaca l'alentiment de la seva capacitat d'afegir nous usuaris i la guia per al 2022 decep. Espera captar 2,5 milions de nous usuaris al primer trimestre, que comparen amb els 3,98 milions al primer trimestre del 2021", expliquen des de Bankinter.

"La companyia atribueix la reducció de nous usuaris en part a una major competència per part de companyies com Apple i Disney. Per atraure nous subscriptors, Netflix està gastant més a augmentar la quantitat de la seva oferta de continguts, cosa que implica més costos, afegeixen aquests experts.

"L'empresa va dir que la seva gran oferta de continguts al quart trimestre va provocar un descens del seu marge operatiu. D'altra banda, per contrarestar la reducció de nous clients, Netflix va incrementar el preu de subscripció a diversos països com Mèxic, Argentina, Itàlia i Espanya i anuncia que ho farà també als EUA i Canadà, però en un entorn de competència creixent i amb una base de clients de ja 222 milions de subscriptors, serà difícil per a la companyia mantenir una tònica de creixement similar a la aconseguida fins al moment", argumenten.

Noticias relacionadas

contador