• Diferents experiments suggereixen que és un fàrmac amb potencial curatiu o de "modificació de la malaltia", ha assenyalat la biotecnològica
carlos buesa oryzon

La biofarmacèutica Oryzon Genomics ha presentat avui noves dades preclíniques del seu fàrmac en investigació ORY-2001, un inhibidor selectiu d’LSD1 i MAOB, durant la conferència anual de la Society for Neuroscience (Neuroscience-2017) que se celebra els dies 11 a 15 de novembre al Walter E. Washington Convention Center, a Washington DC. (EUA).

  • 2,03€
  • -1,46%

La comunicació d'Oryzon, presentada com a pòster titulat "ORY-2001, a dual LSD1 / MAOB inhibitor in development for neurodegenerative diseases, normalizes aggressive behavior in SAMP-8 mice and social avoidance in isolated rats", va ser presentat per neurocientífics de la companyia acompanyats pel director mèdic, Dr. Roger Bullock.

La companyia ja havia reportat anteriorment que OR-2001 rescata de forma total el profund dèficit de memòria dels ratolins SAMP8, un model de malaltia d'Alzheimer (EA) que pateix un envelliment accelerat, i que, fins i tot iniciant el tractament amb ORY-2001 en fase més avançada del deteriorament, el fàrmac és capaç de restituir la memòria en aquests animals. Diferents experiments suggereixen que és un fàrmac amb potencial curatiu o de "modificació de la malaltia". En malalts d'EA i altres malalties neurodegeneratives, el deteriorament cognitiu va acompanyat freqüentment per episodis d'agitació, agressivitat, psicosi, apatia i depressió. Les dades preclíniques presentades demostren que el fàrmac epigenètic ORY-2001 redueix l'agressivitat exacerbada dels ratolins SAMP8 a nivells normals i redueix també l'evitació social en models de rates mantingudes en aïllament.

Durant un Assaig de Fase I realitzat amb 106 voluntaris sans ORY-2001 va demostrar seguretat i tolerabilitat, i va permetre establir les dosis per a una fase II en malalts. També es va determinar que penetra en cervell amb gran eficiència. La companyia va rebre recentment l'aprovació de l'Agència Espanyola del Medicament (AEMPS) per realitzar una Fase IIA amb ORY-2001 en malalts d'esclerosi múltiple. La companyia té previst sol·licitar pròximament les corresponents autoritzacions per dur a terme un assaig clínic de Fase IIA en pacients de malaltia d'Alzheimer.

El president executiu de la companyia, Carlos Buesa, ha declarat que "aquests resultats són una nova baula en una cadena de resultats positius generats en set models d’animals diferents que reforcen la proposta d'un tractament epigenètic a les malalties neurodegeneratives. La companyia té el ferm compromís d'intentar ajudar els pacients amb els seus nous fàrmacs. El recent inici d'una Fase IIA en malalts d'esclerosi múltiple obre una nova etapa per a la companyia".

Noticias relacionadas

contador