• La companyia celebra en borsa el progrés amb un fàrmac contra la leucèmia
  • La Generalitat ha aprofitat el moviment per fer caixa

Oryzon Genmocis, biotecnològica catalana, prossegueix aquest dilluns amb el seu particular ral·li borsari en disparar-se un 14% al Mercat Continu. Dimecres passat va pujar un 44%, mentre que el dijous i el divendres els accionistes van recollir beneficis i l'acció va corregir més d'un 2% en cada sessió.

  • 1,93€
  • 0,94%

Entre els inversions que han recollit beneficis està la Generalitat, a través de l'empresa per a la promoció i localització industrial de Catalunya Avançsa. Segons informa Efe, la Generalitat va vendre accions a 4,63 euros, per un import total de 449.762 euros, la qual cosa li ha servit per generar un benefici de 212.264 euros.

La decisió de l'Executiu català es va produir després de la pujada del dimecres dels títols d'Oryzon, fruit de l'anunci d'avanços amb un compost per al tractament de la leucèmia, denominat Ory-1011. Els primers resultats, segons l'empresa, apunten a una eficàcia que haurà de ser confirmada al desembre davant el Congrés Anual de la Societat Americana d'Hematologia (ASH, per les seves sigles en anglès). La farmacèutica suïssa Roche finançarà aquests assajos, amb un acord de llicència de fins a 500 milions de dòlars, segons Reuters.

Així, Oryzon, que se centra en l'epigenètica per al desenvolupament de teràpies en malalties amb importants necessitats no resoltes, ha anunciat que presentarà les dades clíniques preliminars al congrés de l'ASH que tindrà lloc entre el 3 i el 6 desembre en San Diego (Califòrnia).

contador