Oryzon es dispara després de rebre l'aprovació a França per avançar amb ORY-2001

L'assaig clínic es durà a terme en diferents hospitals espanyols, francesos i també britànics

  • L'estudi d'Oryzon reclutarà 90 pacients i incorporarà, a més, com a objectius secundaris les diferents dimensions que es manifesten en els pacients d'Alzheimer
Bolsamanía
Bolsamania | 08 mai, 2018 12:27 - Actualitzat: 12:27
carlos buesa oryzon

La biofarmacèutica Oryzon Genomics es dispara aquest dimarts (+10%) després d'anunciar que ha rebut l'aprovació per a un assaig clínic (CTA) de l'Agència Francesa del Medicament (ANSM) per dur a terme un assaig de Fase IIa amb ORY-2001 en pacients amb malaltia d'Alzheimer (EA) en estat lleu i moderat.

Oryzon Genomics
2,060
  • 1,48%0,03
  • Max: 2,08
  • Min: 2,03
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,98
17:35 16/05/24

A més de l'Agència Francesa del Medicament (ANSM), la companyia ha rebut l'aprovació del Comitè Ètic per dur a terme aquest assaig a França. L'assaig clínic es durà a terme en diferents hospitals espanyols, francesos i també britànics una vegada que es rebin les corresponents aprovacions de les autoritats reguladores del Regne Unit.

L'estudi, anomenat ETHERAL (per les seves inicials angleses d’"Aproximació Epigenètica a la THErapia en malaltia d'Alzheimer"), està dissenyat com un estudi aleatoritzat, de doble cec, controlat de tres braços paral·lels, un amb placebo i dos amb dosis actives, de 26 setmanes de durada per avaluar la seguretat i tolerabilitat d’ORY-2001 en pacients amb malaltia d'Alzheimer en estat lleu i moderat.

L'estudi d'Oryzon reclutarà 90 pacients i incorporarà, a més, com a objectius secundaris les diferents dimensions que es manifesten en els pacients d'aquesta malaltia, no només l'evolució de la memòria, sinó també les alteracions del comportament com l'agressivitat i la desconnexió social. Durant l'assaig es mesuraran també els nivells de diversos biomarcadors en líquid cefaloraquidi (LCR). La companyia espera llançar un estudi bessó als EUA durant els propers mesos.

contador