ep recurso de oryzon genomics
ORYZON GENOMICS - Archivo

Oryzon Genomics ha presentat noves dades positives d'eficàcia de l'assaig de Fase IIa ALICE en curs, que investiga iadademstat en combinació amb azacitidina en pacients amb leucèmia mieloide aguda (LMA) ancians o no elegibles per a quimioteràpia intensiva.

  • 2,06€
  • 1,23%

Segons ha detallat la companyia biofarmacèutica al 63è Congrés de la Societat Americana d'Hematologia, ASH-2021, l'evidència d'eficàcia clínica continua sent sòlida i coherent amb les dades reportades anteriorment, amb una taxa de resposta objectiva (ORR) del 78% (21 de 27 pacients avaluables); d‟aquests, el 62% van ser remissions completes (13 CR/CRi) i el 38% remissions parcials (8 PR). L'ORR històrica a la població d'LMA anciana o no elegible tractada amb azacitidina sola és del 28%.

Destaquen que, entre els subgrups d'LMA, tots els pacients amb LMA M5b (2/2) i tots els pacients amb LMA amb mutació TP53 (3/3) van assolir CR/CRi. La mitjana del Temps de Resposta continua sent ràpida, en 2 cicles (55 dies).

La durada de les respostes observades és molt encoratjadora, amb el 77% de CR/CRi amb durades de més de sis mesos. La remissió més llarga a la data de tall de les dades incloses al pòster d'ASH-2021 era de més de 1.000 dies, i segueix en curs, i el pacient continua sent independent de transfusions i amb malaltia residual negativa.

"Aquests resultats donen suport a una forta sinèrgia entre iadademstat i azacitidina quan s'utilitzen en combinació. Hem completat el reclutament i seguim observant alts nivells de resposta i remissions prolongades, juntament amb una bona tolerabilitat. Les combinacions amb iadademstat augmentaran les opcions terapèutiques per als pacients amb LMA no només a primera línia, sinó també en pacients refractaris o intolerants als inhibidors de BCL2”, ha comentat el Dr. Carlos Buesa, CEO d'Oryzon.

La dosi d'iadademstat recomanada per a futurs estudis en combinació amb azacitidina s'ha definit com a 90 ug/m2/d, dosi que va produir una exposició més alta i una unió a la diana LSD1 més alta i consistent que la dosi de 60 ug/m2/d. Dades preliminars suggereixen que hi ha una correlació directa entre la qualitat de la resposta clínica i l'exposició/unió a la diana d'iadademstat. La dosi de 90 ug/m2/d va aconseguir de forma més consistent l'exposició i la unió a la diana observats en els pacients amb CR/CRi en comparació amb la dosi més baixa, sense augmentar la gravetat de les reaccions adverses (RA). En els pacients que van rebre iadademstat a 90 ug/m2/d, un 80% de respostes van ser remissions completes (CR/CRi).

La combinació d'iadademstat amb azacitidina continua mostrant un bon perfil de seguretat, amb només dos esdeveniments adversos greus notificats com probablement relacionats amb el tractament.

El RA més freqüent va ser la reducció de plaquetes, observada en gairebé la meitat dels pacients (44%), encara que una elevada proporció de pacients (61%) ja presentaven trombocitopènia (de grau ≥3) en entrar a l'assaig. A més de l'impacte hematològic esperat, d'acord amb el mode d'acció farmacològic i presentat prèviament a ASH-2020 i EHA-2021, la combinació continua sent segura i ben tolerada pels pacients d'edat avançada amb LMA, sense que s'hagin observat altres toxicitats significatives no hematològiques o relacionades amb altres òrgans.

A l'assaig s'han reclutat 36 pacients (amb una mitjana d'edat de 77 anys), dels quals s'informa al pòster, amb 27 pacients avaluables per a eficàcia. El reclutament de pacients a ALICE està completat, i els pacients seran seguits durant 12 mesos més.

Noticias relacionadas

contador