• Aquest dijous les seves accions pugen prop d'un 10%
cboryzon

Oryzon acabava la sessió de dimarts passat en 1,79 euros, el seu mínim històric. Hores després del tancament, la companyia anunciava que canviava el seu domicili social de Barcelona a Madrid amb l'objectiu d’"optimitzar les seves operacions i la relació amb els inversors", segons apuntava el seu comunicat. Però aquesta decisió va tenir una gran força mediàtica per la controvèrsia que viu Catalunya.

I aquesta decisió va tenir el seu efecte al mercat. Les seves accions arrencaven dimecres amb pujades properes al 30%. No obstant això, l'eufòria es va rebaixar en certa manera i la seva cotització va tancar amb un repunt del 12%. Durant la jornada d'aquest dijous les seves accions continuen liderant les pujades del Mercat Continu i pugen a prop d'un 10%. El seu preu se situa als 2,21 euros, gràcies a una revaloració del 28% en dos dies.

La biotecnològica, que capitalitza a prop de 70 milions d'euros, va ser fundada l'any 2000 a la ciutat comtal per un matrimoni de científics: Tamara Maes i Carles Buesa. Els dos segueixen liderar aquest projecte com a consellers executius i es mantenen com a accionistes majoritaris de la companyia amb el 10,96% de l'accionariat, respectivament, 21,92% en total. El fons de risc francès Najeti, especialitzat en la indústria de la innovació, és el segon major accionista d'Oryzon, ja que compta amb el 20,54% de les seves accions.

NÚMEROS VERMELLS

Durant el primer semestre de 2017, Oryzon va registrar unes pèrdues de 2,7 milions d'euros. Des de l'empresa va atribuir aquests números vermells a l'especificitat del model de negoci de les empreses del sector, que requereixen molt capital fins que aconsegueixen comercialitzar el seu producte.

Els ingressos nets de la xifra de negoci es van situar als 16.764 euros. D'altra banda, segons recullen els seus resultats del primer semestre de 2017, la companyia va gastar en personal 1,5 milions d'euros, tenint en compte que la seva plantilla està formada per 35 persones.

Noticias relacionadas

contador