• Aquest efecte dominó també es va produir l'any passat entre ambdues companyies
  • Vodafone podria ser el següent en moure fitxa
orange

Orange respon al moviment de Telefónica. La companyia que presideix José María Álvarez-Pallete prepara una nova pujada de preus per a principis de febrer de 2017 i la filial de France Telecom ha decidit replicar al moviment de la 'teleco' espanyola.

  • 10,65€
  • -3,58%

Segons informa el portal especialitzat ADSLzone, Orange també incorporarà a la seva nova oferta un augment de dades. Aquest nou servei es produirà mitjançant un increment d'entre 2 i 5 euros dels preus dels seus paquets convergents Love des de febrer.
Les tarifes Love d'Orange es van estrenar a la fi del mes de novembre i, amb prou feines dos mesos després, la filial de France Telecom a Espanya realitza aquest augment dels seus preus, no obstant això, la variació dels preus dependrà de la modalitat contractada.

Les tarifes Love d'Orange es van estrenar a la fi del mes de novembre i, amb prou feines dos mesos després augmenta els seus preus

Segons apunta El País, el paquet més bàsic Love Essencial, amb 2 GB de navegació mòbil, puja dos euros al mes fins als 48,95 euros, a canvi d'un increment de 500 megues. Per la seva banda, l'oferta Love Sense límits, que porta associat 4 GB de dades mòbils, puja també 2 euros fins als 60,95 euros, a canvi de 2 GB més en el mòbil.

La modalitat Love Família Essencial tindrà un increment de 2 euros a canvi de 2 GB addicionals en el superbo de 6 GB i passa a costar 78,95 euros per a connexió de 300 Mb i 66,95 euros per 50 Mb. El concepte premium de Love Família sense límits s'incrementa 5 euros més al mes a canvi de sumar 6 GB més de dades addicionals en el superbono de 10 GB per passar a costar 96,95 euros.

Aquests increments seran estudiats per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Segons va advertir el seu president, José María Marín Cremada, aquest tipus de pràctiques comercials que les operadores realitzen des de fa dos anys d'incrementar preus han de ser vigilades.

ES REPETEIX L'EFECTE DOMNIÓ DE 2016

En 2016, Telefónica va aplicar una pujada de tres euros al febrer a canvi d'oferir simetria en les seves dades mòbils, és a dir, 300 megues de pujada i 300 de baixada del client cap a la xarxa. Orange va replicar al març amb el mateix increment mensual a canvi també d'augmentar les prestacions de velocitat i dades en banda ampla fixa i en mòbil.

El següent moviment pot ser per part de Vodafone, ja que en 2016 es va sumar a l'abril a la carrera per millorar les condicions dels seus clients a canvi, això sí, d'un alça d'un, dos i tres euros mensuals, en funció de les diferents tarifes que ofereix l'operadora britànica a Espanya.

Noticias relacionadas

contador