ep tiktok creara un centro de transparencia en eeuu para que expertos externos vean como trabaja su
Jens Kalaene/zb/dpa - Archivo

El gegant del programari Oracle manté converses per adquirir els actius de l'empresa de mitjans socials TikTok als Estats Units, el Canadà, Austràlia i Nova Zelanda, segons informa CNBC, citant una font familiaritzada amb el tema.

Oracle treballa amb un grup d'empreses estatunidenques de capital de risc que ja tenen una participació en TikTok, segons ha indicat aquesta font. El Financial Times afegeix que General Atlantic i Sequoia Capital són dos dels inversors que treballen amb Oracle.

Els portaveus de TikTok i Oracle no han fet cap comentari sobre aquest tema.

Les converses d'Oracle per adquirir els actius de TikTok a quatre països estan en curs i s'han accelerat aquests últims dies, ha afegit aquesta font, i tant Oracle com Microsoft van molt avançats respecte de les altres empresa que hi han expressat interès. Mentre que Microsoft porta més d'un mes treballant amb el govern dels Estats Units per a adquirir els actius de TikTok, el cofundador i conseller delegat de Oracle, Larry Ellison, ha expressat el seu suport al president Donald Trump, l'administració del qual ha promès prohibir TikTok als Estats Units si el propietari xinès ByteDance no es desprèn de les seves operacions al país abans del novembre. Ellison va organitzar un esdeveniment de campanya per recaptar fons per a Trump a principis d'enguany.

"Hi ha proves creïbles que em porten a creure que ByteDance (...) podria prendre mesures que amenacen amb perjudicar la seguretat nacional dels Estats Units", va dir Trump en una ordre executiva la setmana passada.

Noticias relacionadas

contador