ep archivo   el presidente de banco sabadell josep oliu 20221031185603
BANCO SABADELL - Archivo

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha tornat a descartar una possible fusió amb Unicaja. "Ara mateix, no tenim previst ni contemplem res", ha assegurat durant la Junta General d'Accionistes que l'entitat ha celebrat aquest dimecres.

  • 1,89€
  • -0,55%

"Avui no es contemplen fusions", ha insistit Oliu, que ja havia avançat en una trobada informativa prèvia a la Junta que, encara que hi ha "amistat" amb tots els col·legues del sector nacional i europeu, "no hi ha res de res".

"En qualsevol cas, tinguin els accionistes per fet que el banc no farà cap operació que no tingui un clar sentit tant per als accionistes com per a l'estabilitat del sistema financer", ha remarcat.

El president de Banc Sabadell ha subratllat que l'objectiu de l'entitat és seguir amb l'augment de la rendibilitat a través de l'execució de l'estratègia iniciada el 2021, que gràcies als avenços digitals ha permès reduir la base de costos. Tot això, ha fet que el 2023 se situï com "el millor exercici" de la història de Banc Sabadell.

"El focus principal era la rendibilitat i la reducció dels costos, i els tipus elevats ens han ajudat, però l'equip ha fet una gran feina", ha assenyalat Oliu.

De cara al 2024, el president del banc ha reafirmat la voluntat de batre els resultats de l'any anterior a través del creixement orgànic, basat en la posada en marxa de diferents processos enfocats a la digitalització, el creixement en banca de particulars, i mantenint la posició a banca d'empreses.

"El 2024 farem un pas més per aconseguir una rendibilitat sostinguda per sobre del cost de capital i superior a la dels nostres competidors, un objectiu, una ambició que és necessària per atraure més inversors", ha dit.

Alhora, ha subratllat que la seu del banc es mantindrà a Alacant. "Per tant, no hi ha raó perquè hi hagi canvis, però el banc sempre està pendent del que pot passar a l'entorn, òbviament".

A la Junta General d'Accionistes de Banc Sabadell també hi ha participat el seu conseller delegat, César González-Bueno, que ha apostat perquè "la rendibilitat del banc seguirà millorant" el 2024, gràcies a la "fortalesa" de l'entitat. "Encarem el futur amb optimisme i confiança", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador