ep exconsejero delegadoohl juan osuna cobro 195 millonesdegrupo2018
OHL - Archivo
0,36€
  • 0,01€
  • 3,08%

OHL reclama al Grup Villar Mir, el seu accionista de control, als tribunals un préstec de 35.220.000 d'euros que forma part dels crèdits de 119 milions d'euros que la constructora té concedits a la corporació i que actualment estan "vençuts i són exigibles".

"La companyia ha iniciat una reclamació judicial del crèdit de 35.220.000 d'euros", assegura la constructora al seu informe anual corresponent a 2018. Es tracta d'un préstec que OHL va concedir a Pacadar, empresa del grup Villar Mir dedicada a construcció i muntatge de prefabricats de formigó armat pretensat, que s’esdevingui un interès del 5% anual.

El crèdit inicialment el va concedir OHL Concessions, si bé, posteriorment va ser adquirit pel grup OHL en vendre Concessions l'any passat. La constructora té concedit un altre préstec al seu accionista de referència, en aquest cas de 83.870.000, que també està relacionat amb Pacadar, i també es va signar al 5%.

Al seu informe d'auditoria sobre l'informe anual d'OHL, Deloitte indica que la constructora, després d'haver realitzat una anàlisi d'aquests préstecs, veu factible recuperar-los "a causa del pla de desinversions que té en marxa el deutor", és a dir, el grup Villar Mir.

La reclamació judicial de part de l'import que Villar Mir li deu té lloc després que la corporació propietat de Juan Miguel Villar Mir estigui analitzant l'eventual venda de la participació del 34,6% que tenen en OHL. De fet, recentment ha informat que ha contractat Société Générale per "avaluar" totes les possibles ofertes que rebi per aquesta participació, sobre la qual va reconèixer haver rebut mostra d'interès preliminars.

Deloitte indica que la constructora, després d'haver realitzat una anàlisi d'aquests préstecs, veu factible recuperar-los

No es tracta de la primera ocasió en què Villar Mir reconeix comptar amb mostres d'interès per OHL. El setembre de 2017, va confirmar la rebuda de la China State Construction Engineering Corporation (CSCE), un dels majors grups constructors del món, en aquest cas per prendre una participació de la companyia espanyola, que finalment no va prosperar.

El Grup Villar Mir encara controlava llavors la constructora, atès que comptava amb una mica més del 50% del seu capital, enfront del 34,6% que ostenta actualment. La participació dels Villar Mir en OHL va baixar per primer cop de la cota del 50% el juny de 2018, quan va vendre un 12,2% de la constructora en el marc de la reestructuració de deute de la corporació familiar.

DUBTES DE L'AUDITOR

Al seu informe d'auditoria, Deloitte adverteix que OHL podria afrontar eventuals dificultats per fer front a les seves futures obligacions financeres en el cas que registrés "desviacions" respecte als objectius fixats en el pla de negoci que actualment aborda per tal d'aconseguir "millores significatives en la rendibilitat dels projectes, augmentar la seva cartera d'obra i optimització del capital circulant".

L'auditora també assenyala que la constructora no ha realitzat cap provisió davant el contenciós que manté sobre la construcció de l'hospital de Sidra a Qatar.

Noticias relacionadas

contador