ep juntaaccionistasohl 20180109143502
OHL
0,43€
  • 0,00€
  • -0,61%

OHL estaria sent investigada per pagar 40 milions en suborns per obres públiques a tot Espanya, segons publica El Confidencial aquest dijous.

L'esmentada web informa que la constructora, presumptament, hauria abonat suborns milionaris a funcionaris i alts càrrecs de diferents administracions per assegurar l'assoliment de grans contractes. El Confidencial afegeix que dos exdirectius de la constructora estan imputats per haver comprat presumptament a aquests funcionaris i alts càrrecs de diferents administracions.

Bolsamanía ha contactat amb la companyia, que no ha entrat en detalls d'aquesta informació i s'ha limitat a assenyalar que OHL "té un absolut compromís amb l'ètica, la integritat, la transparència, les més exigents pràctiques de bon govern i el respecte a la llei en el desenvolupament de la seva activitat". OHL ha volgut recordar també que manté una política de "tolerància zero amb la corrupció" i que, des de la seva fundació el 1911 fins avui, "cap directiu ni empleat de la companyia ha estat condemnat per cap supòsit de corrupció".

Els experts de Banc Sabadell analitzen aquest dijous aquesta notícia i reconeixen que és negativa, però afegeixen que caldrà esperar que finalitzi la investigació per conèixer quins són finalment els delictes que se li imputen i l'abast de les responsabilitats.

"Més enllà de les sancions que se li puguin aplicar (potencialment rellevants tenint en compte que les comissions suposen aproximadament l’11,5% de la capitalització) i del seu cost reputacional, la imposició d'alguna limitació (temporal o permanent) per contractar amb algunes administracions públiques espanyoles seria especialment rellevant tenint en compte la seva exposició al mercat nacional (aproximadament el 22% de les vendes)", afegeixen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador