ep villar mir realizara desinversionesdevolver119 millonesdebeohl
OHL
0,33€
  • 0,01€
  • 4,32%

OHL està pujant al voltant d'un 5% aquest dijous després de publicar ahir al tancament uns resultats que agraden al mercat. Els experts de Sabadell, però, es mantenen cauts respecte a la companyia. "La rendibilitat/risc a mitjà termini no és atractiva i mantenim la cautela fins a tenir una major visibilitat sobre l'evolució de la caixa i la resolució de projectes 'legacy'", expliquen.

OHL va reduir un 98% les seves pèrdues del primer semestre, fins als 15,3 milions d'euros. "Els resultats estan en línia (amb les nostres estimacions) a nivell operatiu i per sota en caixa neta, per la major expansió de circulant", assenyalen des de Sabadell. "Encara que segueixen sent febles, la part positiva és que la companyia ha reiterat la seva guia de 2019", afegeixen. Aquestes previsions impliquen un EBITDA per sobre de 45 milions d'euros i caixa neta amb recurs d'entre 150 i 200 milions.

Els experts de Bankinter reconeixen que les xifres d'OHL milloren respecte al trimestre anterior, però subratllen que encara hi ha pèrdues. "Creiem que amb aquestes xifres la companyia es troba ben posicionada per complir les seves guies de l'any", apunten des de l'entitat. Tot i així, com Sabadell, segueixen sent "cauts" amb OHL a l'espera que es vagin materialitzant els objectius de mitjà-llarg termini, la constructora torni a entrar en beneficis i hi hagi una major visibilitat de l'evolució del negoci a futur.

Entre gener i juny, OHL va facturar 1.361 milions, xifra que suposa una reducció interanual del 5,5%. La companyia va atribuir aquesta caiguda de les vendes a la rescissió d'un contracte de construcció d'autopistes per part d'Aleatica, l'antiga filial de Concessions d'OHL.

OHL ha aconseguit nous contractes per valor de 1.520,3 milions d'euros durant la primera meitat de l'any, de manera que al tancament de juny tenia una cartera d'obres pendents d'emprendre per 4.951 milions d'euros.

contador