• La constructora preveu tancar durant el primer trimestre d'aquest any aquesta desinversió
ep presidenteohl juan miguel villar mir
EUROPA PRESS

OHL ha aprovat durant la seva junta extraordinària d'accionistes la venda d'OHL Concesiones al fons australià IFM acordada per 2.235 milions d'euros. Una operació que li ha servit per revalorar-se un 78% en borsa, des dels 2,96 euros que cotitzava el passat 12 d'octubre als 5,30 euros que registra aquest dimarts.

  • 0,39€
  • 5,62%

La venda d'OHL Concesiones se suma a la llista de desinversions que OHL s'ha realitzat en el marc del pla de sanejament i reestructuració que va llançar a l'estiu de 2016 per reduir el seu deute i tornar a la rendibilitat. Aquesta operació permetrà cancel·lar 1.500 milions d'euros de deute brut amb Recurs Total de la companyia i deixar una posició positiva de Tresoreria.", indica la companyia a la presentació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La constructora preveu tancar durant el primer trimestre d'aquest any aquesta desinversió, acordada a l'octubre. Un cop s'aprovi ara en junta, quedarà pendent d'aconseguir autorització de les autoritats de competència mexicanes i un 'waiver', és a dir, una dispensa temporal al compliment de determinats 'covenants' financers.

Font: OHL/CNMV

"Des d'aquesta sòlida posició financera, la companyia inicia una nova etapa que estarà basada en potenciar les seves capacitats de construcció en les geografies en què actualment està present", assegura OHL. La conclusió d'aquesta operació també està a expenses del llançament per part d'IFM d'una OPA sobre OHL Mèxic, la companyia cotitzada mitjançant la qual OHL Concesiones té set autopistes al país. En concret, l'oferta es formularà sobre el 13,99% d'aquesta empresa que encara es negocia en borsa.

Noticias relacionadas

contador